Краси Аврамов ще пътува за „Евровизия“ в Москва освиркан и наруган

Краси Аврамов Снимка: Булфото

С викове „Комунист!” и яростни освирквания зрителите в Зала 1 на НДК посрещнаха новината, че песента „Илюжън“ на Краси Аврамов печели ЕвроБГвизия. Финалът на националния конкурс беше на 21 вечерта, а фаворитът на зрителите ще представи България на конкурса Евровизия в Москва.

На последния етап от националния конкурс се състезаваха 12 песни. Зрителите имаха 15 минути, в които да гласуват за този, когото са харесали най-много. Сред участниците бяха Графа с новата му песен „Враг” и Дани Милев – композиторът, създал „Let me cry” на Мариана Попова, която ни представи преди две години на Евровизия. Най-много викове и аплодисменти се чуваха по време на изпълнението на младата певица Поли Генова, която е вокалистка на бенда в „Шоуто на Азис”. Сред финалистите бяха Мариана Попова и Нора от Мюзик Айдъл 2.

Клипът „Illusion”

http://www.youtube.com/watch?v=c_o0cSdGT_E

Кой е Краси Аврамов? Познат е като „човекът-глас”. Той е от Сливен и е завършил НАТФИЗ. Краси е тенор-алтино, като уникалното при него според познавачи е, че притежава рядко срещан мъжки глас. Миналата година певецът участва в шоуто на Азис, където бе „премерена“ мощността на гласа му. Уредът показа 118 децибела при акапелно пеене. За сравнение – свръхзвуковите самолети „Еър Бъс“ вдигат до 104 децибела.

През 1998 г. Краси заминава за САЩ и се установява в Лос Анжелис. Красимир печели наградата „Суперзвезда на годината“ на музикалните награди в Лос Анжелис през 2005. Красимир е и първият българин със самостоятелен двучасов концерт в залата на Оскарите „Кодак Театър“ в Лос Анжелис (2006). Песента му „Memories“ участва в компилацията „The Best Pop-Opera 2009“, част 2-ра заедно с изпълнения на Хосе Карерас и Байрон Мино. Въпреки биографията, публиката в Зала 1 не хареса извивките и високите му тонове.

БНТ успя да направи приятно шоу без гафове тази година. Водещите Драго Драганов и Нели бяха ненатрапчиви. Изпълненията вървяха едно след друго и публиката видимо беше позитивно настроена, дори към няколкото песни, които не беше ясно на кого са се харесали, та да са на финал.

Във времето за гласуване и обработване на данните от sms-и обаждания на сцената се изявиха дует „Ритон“ и руската звезда Филип Киркоров. „България е моята родина! Чакам ви в Москва!”, преливаше от емоции Киркоров, чийто стайлинг все повече напомня на Елвис Пресли.

Филип Кирикоров пее с дует Ритон Снимка: Булфото

След  изпълнението на песента „Джалма” на руски и български от „Ритон“ и Киркоров, водещите на шоуто излязоха с миналогодишните победители на ЕвроБГвизия Deep zone и обявиха победителя. „Песента, която ще ни представи на конкурса Евровизия в Москва е „Illusion“ на Краси Аврамов”, чу се от сцената.

„Е-е-е, у-у-у” и мощно освиркване, беше първата реакция на публиката. „Правителството, България трябва да подкрепят…”, почти заеквайки Краси Аврамов се опита да отправи призив за подкрепа на песента му. „Да ти е… майката”, му отговори крясък от залата. Повечето зрители демонстративно излязоха, докато Краси пееше в края на шоуто.

В Евровизия няма правила. В повечето случаи се гласува на геополитически принцип – рускоезичното население в бившите съветски републики е за Русия, скандинавските страни се подкрепят взаимно, балканските държави гласуват едни за други. Често обаче печелят онези, за които никой не подозира, че могат да направят впечатление, както прословутите финландски „чудовища” от групата „Лорди”.

Дано и тази година Европа си падне по – да го наречем „нетрадиционното”. Тогава може и да имаме шанс за победа, а публиката в Зала 1 на НДК може и да се засрами.

За видеоклипа на песента „Illusion”

Музика: Красимир Аврамов и Уилям Табану
Текст: Красимир Аврамов, Уилям Табану и Кейси Табану
Аранжимент – Емил Бояджиев

Този клип е и най-скъпият, правен в България (над 70 000 лв.).  Такъв клип в САЩ би струвал милион. Във видеоклипа Красимир Аврамов облича рицарски доспехи. Продукцията е отнела четири снимачни дни, а на режисьорския стол е стоял Валери Милев. В клипа са пресъздадени средновековни рицарски батални сцени, в които освен професионалните каскадьори, се е включил и самият Красимир Аврамов.

Красимир: „В „Илюзия“ се пее за една жена, в която съм влюбен. Имахме много идеи. Валери Милев е изключителен режисьор. Първо мислехме да го направим като фешън шоу с дефиле – една журналистка, в която съм влюбен… После решихме да отидем в XVI век, при бляскавия крал Луи, в крайна сметка се пренесохме в XII век, към рицарите и замъците, в битката между рицари и сарацини. Пресъздадохме една мъжка история след битка, когато съм тежко ранен, в ролята на смъртта е Биляна Йотовска. Снимките правихме в крепостта „Баба Вида“ във Видин – невероятно място. Има коне, батални сцени, каскадьори, чийто лидер бе Станимир Стаматов, двойникът на Силвестър Сталоун в „Рамбо“, хора от филма „Троя“ с Брад Пит.“

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.