Български русофоби отмъщават за газовата криза с песен за Евровизия

Иво Инджев

С благодарност си наложих да изслушам докрай изпълнението на най-достойния да представя България на Евровизия, който се оказа Красимир Аврамов. Не беше лесно. Но беше полезно. Повдигна ми самочувствието.

След като с такова фалшиво, но пък яко (откъм децибели) виене можеш да се класираш за европейски конкурс, значи тук наистина всичко е възможно. Ще подам документи за „мистър свят”. Победата ми е в кърпа вързана, само да напипам правилния начин да привлека слепите да гласуват за мен. Щом „човекът глас” е успял да вербува някак си глухите, защо да не се пробвам и аз с незрящите като „човекът мускул”?

Вярно, за него казват, че бил феномен. Така ли? Може и да е бил. Но феноменалното в живото му изпълнение беше воят, на който никоя софийска глутница безпризорни четириноги не би устояла без колективно да си подвие опашката.

Като един обикновен самокритичен кръчмарски изпълнител допуснах, че нещо не съм в ред и причината е в мен: не разбирам, може би?! Обаче за главата се хванаха и специалисти, на които музиката им е професия. И дълго не си махаха ръцете от ушите.

Само не разбрах, когато победителят в състезанието призова правителството на помощ, кого имаше пред вид (като жертва, която се нуждае от помощ )? Според мен,нас, слушателите.

Чувам (веднага след като слухът ми се пооправи), че клипът, който заснел, бил най-скъпият в нашата история. Ама чакайте сега, нали е човекът глас, а не „човекът клип”. Нещо повече, да инвестираш (съгласявам се на доверие, сигурно е вярно) огромна сума, без да си сигурен, че ще пожънеш дивиденти от вложението – това може по-скоро да предизвика някои въпроси. Например: толкова ли е бил сигурен, че ще спечели?

Човекът обаче вече е легитимен наш пратеник на финала сред европейския елит в Москва. Там, освен всичко друго, тече като пълноводна река Годината на България в Русия. Ще вземат да си помислят, че им пращаме отмъщение за газовата криза: на техния газ, нашия глас!

Абе, опозицията явно е виновна. И русофобите. Само те могат да вкарат такива фалшиви нотки в нашите енергийно, евъргрийно, енергично процъфтяващи отношения. Стряскащото е само, че русофобите, ако се вярва на есемесите за победителя, се оказаха мнозинство. А това категорично противоречи на нашата солова партия в евроатлантическия хор, в който държим исото на кремълските камбани.

Още текстове от Иво Инджев в неговия блог.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.