Страшно ли е да ядеш хлебарки или просто гадост?

„Прясна“ свинска кръв. Снимки: авторката

Страшно ли е да изядеш тлъста хлебарка и да изпиеш коктейл от трупни червеи със свинска кръв? „Не е страшно въобще, голяма част от гадинките в менюто на „Страх“ са деликатеси по света!“, категоричен е водещият на шоуто Наско. Той без никакъв страх и притеснение схруска тлъст черен бръмбар пред фотографи и журналисти. Водещият обясни, че единственото „кофти нещо“ при яденето на огромните насекоми е, че ти се завират крачетата между зъбите.

На язовир „Студена“ край Перник продуцентите на шоуто „Страх“ от „Глобал вижън“ бяха подготвили шведска маса за медиите. Очи, свински ректум, матка и суров мозък бяха сред специалитетите. Водещият Наско приготви и коктейл от свинска кръв, очи и трупни червеи. Гнусната гощавка бе едно към едно с онова, което участниците в шоуто за преодоляване на страхове, ядат. В предаването има три състезания за трима участници, две включват изпитания, свързани със страхове от височини, вода, високи скорости. А третото е свързано с изяждане на всевъзможни гадини. Това страшно ли е всъщност или е състезание по гадости, което би трябвало да привлече зрители, любопитни да се отвратят от гледката?

Дали си заслужава за евентуална награда от 15 хиляди лева да изядеш суровите вътрешности и полови органи на свиня или да изпиеш коктейл от кръв и червеи? В повечето случаи човек усеща погнуса, отколкото панически страх от подобно нещо. В повечето случаи участниците повръщат погълнатото, но успяват да се сдържат 30 секунди, които са задължителни в играта. От предаването казаха, че жените се справят много по-добре с изпитанието за ядене на гнусотии и насекоми, отколкото мъжете.

Водещият на "Страх" Наско кани журналистите да пробват от менюто на шоуто Снимки: авторката

Водещият на "Страх" Наско кани журналистите да пробват от менюто на шоуто Снимки: авторкатаНаско прави коктейл "Страх" със свинска кръв, свинска матка, око и трупни червеи Снимки: авторкатаПродуцентът на шоуто Магърдич Халваджиян е категоричен, че екипът му не се е захващал с по-труден проект от шоуто "Страх" Снимки: авторкатаСвинска матка и очи. Според водещия не са толкова трудни за преглъщане. Неприятен е само сокът, който изтичал от окото Снимки: авторкатаПица "Страх" със свинска кръв и трупни червеи. Снимки: авторкатаДоброволката Цвети се опита да се покатери върху колата, но не успя. Това е една от най-трудните каскади в шоуто "Страх""Прясна" свинска кръв. Снимки: авторкатаВодещият на "Страх" Наско черпи репортери с "коктейл". Снимки: авторката

На демонстрацията пред журналисти бе тествана една от най-страшните каскади в шоуто. Доброволец беше жена от екипа – Цвети, която нямаше никаква физическа подготовка. Тя седеше в жълта кола, която бе издигната с кран на десетки метри над земята. Цвети трябваше да се изкатери през предната част на колата и да вземе жълто флагче, закачено там, след което да се върне обратно и да натисне клаксона на колата. Втората част на изпитанието беше трудна за Цвети и малко след като изхвърли флагчето, тя падна, висейки на предпазните въжета.

Срещу подобни изпитания ще се изправят Милен Цветков, Димитър Рачков, Мария Игнатова, Дидо от „D2“, Здравко от „Биг Брадър 1“ които са част от звездните участници в „Страх“. В шоуто, което стартира на 1 март, ще има епизоди само с жени и само с мъже. Изненадата в шоуто е епизод с участие на травестити. Екипът се е опитал да направи предаване само с гей-участници, каквито се правят по света, но не са успели да намерят трима хомосексуални, които да застанат пред камера. Повечето са отказали, обяснявайки, че това ще им навреди в работата и отношенията с родителите.

Още за шоуто и водещия на „Страх“ виж тук

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.