А защо не линчуват Краси Аврамов и да се реши въпросът с Евровизия?

Песента за Евровизия не била хубава. Така тръбят недоволни зрители, но повече май недоволни хора от музикалния бранш.

Да, тъпичка е. Но от всички състезаващи се песни е трудно да се каже коя е по и най-тъпа. Песента на т.нар. претендентка Поли е лигава имитация на западни поппарчета, при това не хитове, а с нищо незапомняща се масова продукция. На фона на общата мизерия в бранша, тази песен тук може да я изкарат и хит.

Песента на Красимир Аврамов въобще не е върхът, почти същата невпечатляваща продукция, но печели пред конкурентите си сигурно с малко повече оригиналност в музиката. И зрителят го е предпочел при гласуването – 55% срещу 10% на втората. Какво става после, обаче?

Мастити фигури с претенции да са имена в българската популярна музика като композиторът Найден Андреев и изпълнителят Данчо Караджов нападнаха ахмашки победителя Краси Аврамов. Найден Андреев призова той да се оттегли. Караджов се отнесе обидно с него. После пред БНТ имаше дори някакъв мижав протестен митинг срещу песента победителка. От ръководството на телевизията изтече дори новина, че победителят Красимир Аврамов може да не замине за конкурса Евровизия.

Някакви си настояват, че трябва да отиде Поли. И по какъв начин я избраха да отиде? Ей, тъй, събрахме се група ядосани, и я пращаме нея. България ще се прочуе като държава, в която конкурсите се решават с уличен агитки и крясъци на сърдити хора от музикалния бранш. Не държава, а детска градина.

Имало е гласуване, добро, лошо, може да не е най-добре организирано, но това е резултатът. Преди няколко години пак имаше скандал с конкурса на БНТ. Тогава Слави Трифонов обвини продуцента на някаква мижава група “Каффе”, че манипулира гласовете с мобилните телефони. Но имаше реално състезание – Слави водеше в гласовете, другият го настигна и надмина, действително имаше място за съмнения. И въпросната група “Каффе” и досега се помни само с този скандал, а не с музиката си. Сега победителят Краси Аврамов получи 5 пъти повече гласове от втората – Поли. На каква база да я пратят нея, а Аврамов да се оттегли?

Нищо чудно сърдити музикални рецензенти да хванат и да овъргалят в катран и перушина Красимир Аврамов, за да решат конкурса за Евровизия. От това, обаче, българските песни няма да станат по-хубави.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.