Цитат в десетката: Масларова – VIP Sister

Емилия Масларова. Снимка: Булфото

Трудно е за министър Масларова да подобри собствените си рекорди по безвкусно поведение (дори не споменавам съмненията за корупция и конфликт на интереси).Да си припомним:

– чепиците за хиляди левове и прочие парвенющини в облеклото;
дискусията за автомобила „Бентли“;
– пианото на Лора Каравелова;
– посланието „Много сте активни, нали бяхте гладни?“ към протестиращите пенсионери.

И все пак, госпожа Емилия е на път да постигне нов личен рекорд по безвкусица – участие в предаването VIP Brother 3.

Не се възмущавам толкова заради откровено предизборния характер на тази халтура. Честно казано, очаквам тази инвестиция да излезе през носа на „социалната партия“.

Не се възмущавам и поради абсурдното участие на висш публичен служител в една комерсиална продукция – не вярвам Масларова да прикове вниманието на мъжката аудитория и да повиши рейтинга на реалити шоуто…

Възмутителното е друго:

Работа на Масларова е стотиците милиони, отделяни от бюджета (i.e. наши пари) за социални дейности да са достатъчни за обезпечаване на материалните нужди на изоставените деца.

Работа на Масларова е да няма мизерия в социалните заведения.

Работа на Масларова е да няма нужда от подобни „благотворителни“ шоу програми и децата от домовете да живеят достойно без съмнителната помощ на Милко Калайджиев, Златка, Устата и други части на тялото.

(Прочее, няма лошо Милко Калайджиев да помага на децата както намери за уместно. На него не му плащаме ние за това. И тук е тънката – и може би единствена – разлика между бай Милко и г-жа Емилия…)

Работата на Масларова е, в крайна сметка, да спести на сираците в България унижението, което всяка подобна публична халтура представлява…

Работа във VIP Brother Масларова просто няма.

Виж още текстове в блога на Радан Кънев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.