Ченгета, изринете си боклуците

Въздухът трепереше от революционен ентусиазъм и справедлив гняв, когато хиляди ченгета се вдигнаха на протест в неделя. Човек чак се питаше това същите полицаи ли са, които онзи ден са го спрели и са му искали сто лева.

Същите ли са, които биха наред на 14 януари пред парламента. Същите ли са, които пият с мутрите, закрилят наркодилърите и рекетират шофьорите?

Нека все пак бъдем оптимисти и допуснем, че пред чешкото посолство бяха другите, добрите ченгета. Че ковчега на МВР пред парламента носеха онези, които искат здрави кубинки, не за да ритат тийнейджъри и фотографи, а за да гонят бандитите. Онези, които искат да служат и защитават (или това беше в Америка?).

Но и тях трябва да попитаме. Защо не видяхме лозунг, който да гласи примерно: „Не искаме да работим с този и този. Те са „пробити“, снасят на престъпниците, крият преписки и въртят далавери.“ Уви, не видяхме нищо подобно.

Та, изринете боклука, който прелива от кофите на МВР, господа полицаи.

Тогава и онези, които довчера отнасяха палките, ще застанат редом до вас.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.