Може ли да се изкърти мивка с презерватив?

Румен Белчев

Мивката е странно съоръжение – обикновено за да се изкърти са необходими двама души от ромски произход, от които единият да подходи политически коректно с кангото, за да не отнесе и плочките, а другият – да изхвърли боклука. Понякога е възможен и интелектуален вариант – мивката да се изкърти само с думи. Поне така твърдят тийнейджърите.

Политическите кампании показват ако не друго, то безкрайността на човешките възможности. От седмица насам мивка вече може да се кърти и с презерватив.
Според вестниците, в кокетна геошатричка в т.нар. студентски град, активисти на соцпартията раздават агитационни презервативи, увити в листовчица, която ни убеждава редовно и интимно да влизаме в политиката. От едната страна пишело “влизай редовно”, от другата – “интимно за политиката”.

Простотията си е за това – да ходи по хората. Но – нека опитаме да анализираме в рамките на възможното посланието на екстравагантната социдея. На първо място – коя е таргетгрупата (в смисъл – кой ще се зарадва) на презерватив, увит в хартийка? Железният електорат на чугунената партия – вече не. Той вече нищо не може да изкърти, дори с презерватив. Явно целта е друга – младежта. На младежите артикулът евентуално може и да свърши работа.

Да си зададем следващия въпрос (моля децата да не четат по-нататък). На какво се надява презервативът? Моля – не ми отговаряйте! Знам, че може и на краставица.
Оттук следва едно повече от логично заключение – на какво оприличават младите соцактивисти своя потенциален млад избирател? Моля – не ми отговаряйте и на това. Само си го помислете.

Дотук – добре. Значи, соцактивистите разчитат на избирател, асоцииращ се с онова там нещо, за да победят в задаващите се евро-и-други избори и с помощта на тоя там атрибут да набутат в евро-и-другия-парламент някакви хора. Добре – в политиката няма морал, има само интереси – това го знаем от вестниците – няма значение как са те набутали в голямата игра, важното е да не те избута чуждият електорат от нея. Тук се получи малка двусмислица, ще извинявате.

Следва обаче втората част от анализа, за която ще помоля за червена точка с числото 18. След като с помощта на онова нещо, за което ви помолих да не ми отговаряте кое е, соцактивистите разчитат да набутат евро-и-други депутати в политиката, тогава – логичното питане е – какво е за тях политиката?
В която трябва да се влиза редовно и интимно? Тук очевидно ще трябва да разделим електората на две групички – на клубове по интереси. Моля да не ми отговаряте! Нищо не съм ви питал!

Като стана въпрос за червена точка – г-жа министърката на социалните проблеми с недиетичното име Масларова, рекламира новия безплатен седмичник, който ще финансираме с данъците си. Под формата на държавна субсидия за парламентарно представена политическа партия. Как се нарича той ли? Никога няма да се сетите – “Червена точка”! Но това е друга таргет група (казано по партийному – групичка по интереси).

Смисълът на това писание ли? Ами – да влезем в книгата на Гинес – никой досега не е къртил мивка с презерватив!

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.