„Размяна на съпруги“ или нова жена за 2 седмици – защо не?

Шоуто експериментира с 16 двойки в ефира на ТВ2

Ориенталската танцьорка Жени от София прекара 2 седмици на село, разменяйки се с Дарина, която се занимава със селско стопанство. Снимка: ТВ2

Да размениш жена си с друга за 2 седмици и да ти дадат за това 1000 лева – за какво повече може да мечтае един мъж? Това е елементарната концепция на шоуто „Размяна на съпруги“, което тръгва в събота, 11 април от 21.30 по телевизия ТВ2. „Много хора си мислят, че е лесно, даже имахме съмнения, че повечето двойки го правят заради парите, но не беше така, видях как мъже плачат за жените си“, обясни водещата на шоуто Невена Спасова.

„Размяна на съпруги“ (Wife Swap) е поредният риалити телевизионен експеримент, който се адаптира в България. Продуцент на оригиналния формат „Wife Swap“ е английската RDF Media, а американската версия тръгва по ABC през 2004 г.
Досега сме гледали хора, които прекарват месеци наред в затворена къща в „Биг Брадър“, такива, които оцеляват на самотен остров в „Сървайвър“, популярни личности, които танцуват или пеят с професионалисти в „Денсинг Старс“, „Пей с мен“, двойки, които са на прага на семейния живот, но отиват на красив остров, с цел да бъдат изкушавани в „Острова на изкушенията“ и какво ли още не. Новото за България шоу обаче навлиза в много деликатна територия – семейството. В предаването две семейства, от крайно различни социални нива и с на пръв поглед несъвместим начин на живот, разменят съпругите в тях за две седмици.

Водещата на „Размяна на съпруги“ Невена Спасова Снимка: Булфото

За този период жените разменят освен съпрузите си, но и домовете, децата и начина си на живот. През първата седмица новата съпруга трябва да спазва стриктно правилата в дома и ритъма на живот на жената, с която се разменя. Всяка съпруга оставя „упътване”, в което обяснява своята роля в семейството и задълженията, които трябва да извършва. През втората седмица, „новите” съпруги могат да наложат свои собствени правила, които новите им семейства трябва да спазват.

Видео с размяната на популярния през 80-те певец Александър О’Нийл и експертката по вино и храни Джили Голдън
http://www.youtube.com/watch?v=HW_JW15sd_E


2000 двойки са се записали за участие в шоуто в България. От екипа му са разгледали 500, от които са избрани 16. Тяхната размяна ще се излъчи в 8 епизода. Всяка от двойките е получила по 1000 лева за участието си.

Две от двойките, които участват в шоуто „Размяна на съпруги“ официално размениха жените си пред журналисти в обредна зала „Оборище“ Снимка: Булфото

Първата размяна ще е на двойки от София и от село Страшимирово. Дарина е на 35 години, женена е за Христо, който е на 39 години. Заедно са повече от 20 години, имат две дъщери – Елена на 16 и Славена на 12 години. Дарина и Христо живеят в Страшимирово и са земеделски производители.

Втората двойка в размяната е от София. Съпругата е Жени на 31 години, танцува ориенталски танци. Съпругът е на 39 години и се казва Пламен, таксиметров шофьор. Имат две деца – Пламен на 8 и Велина, която е на 15 години и не е родна дъщеря на Пламен. Жени се запознава със съпруга си в таксито му. Заедно са от 10 години.

В повечето от случаите инициаторите за участие в шоуто са били жените, обясниха от екипа на „Размяна на съпруги“ по време на представянето на предаването в Обредната зала „Оборище“. „Не мисля, че повечето жени се страхуват от нещо и затова искат такава промяна, даже мисля, че са много смели“, коментира водещата на шоуто Невена. Според екипа смисълът на шоуто е в това да се направи социално-психологичен експеримент. Например едно от семействата-участник е на прага на раздялата и това предаване може да им помогне да разберат какво искат.

Дарина от село Страшимирово отиде за 2 седмици в София в семейството на ориенталска танцьорка. Снимка: ТВ2

„Секс при разменените двойки няма“, каза продуцентът Стойчо Керев по време на представянето на шоуто. „Язък за размяната!“, коментира фотограф в обредната зала. Правилата на предаването не позволяват да се показва секс, дори и да се случи, тъй като повечето семействата-участници имат деца. Самите разменени съпруги спят в отделни стаи от тези на „новите“ си съпрузи. Керев обаче сподели, че при две от разменените двойки са „припламнали искри“.

Дали това е просто поредният телевизионен експеримент с хора, чиято цел е да печели зрители, рекламодатели и пари? Или освен това шоуто ще успее да надскочи скептично настроените предположения и зрителят ще успее да се огледа в собственото си семейство. „Имаме семейство, в което 18-годишна дъщеря споделя на „новата си майка“, че е бременна. Истинската й майка е потресена, че детето й е споделило такова нещо с човек, който познава от 1 седмица, а не с нея самата“, разказаха от екипа. Оказва се, че когато се отделиш от семейството си и го погледнеш отстрани, виждаш колко много не знаеш за най-близките си хора. Другата страна на шоуто е освежаване на връзката. „Дарина и Христо от Страшимирово не са спряли да правят секс след раздялата за 2 седмици“, разказаха още от екипа.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.