Костов и ДСБ като плашило, за да насочат хората към ГЕРБ. „Атака“ – също. За кого да гласуваме?

Тезите на ДСБ и Костов, ако ги обобщиш се свеждат до следното – 1. Ченгета държат властта, заговорничат и пречат на друг да спечели изборите. 2. Ще спрем руските проекти като АЕЦ “Белене”, петролопровода Бургас- Александруполис и газопровода “Южен поток”.
Това с ченгетата, не че няма и истина в него, но е стар шлагер, поизтъркан. Другото е по-интересно.
В e-vestnik неведнъж сме писали з  а съмнителния от финансова гледна точка проект АЕЦ “Белене” и др. опасности при строителството му (виж тук). Писали сме и за петролопровода (виж тук и тук) и многократно за газпровода (виж например тук).
Но какво излиза – ДСБ има радикални предложения. Които се сблъскват с тезите на най-рейтинговите политици Първанов и Борисов. Те искат да строят “Белене”, да пускат дори старите блокове на АЕЦ, да прокарват петролопроводи и газопроводи. И Костов е наопаки на тях. Същевременно той иска да управлява с Борисов, като спечелят изборите (виж тук).

Партията ДСБ прилича на партия провокатор. Партия, която разлайва кучетата, да видят хората, че има едни лоши, дето ще спрат всичко разумно и полезно за България. Поне така изглежда в нечии очи.

Такива кресльовци не само провалят дясното. Под дясно в България наивниците това разбират – Костов, плитък антикомунизъм и хора, които мразят БСП. А то не е това.

България има нужда от дясно, а сега на негово място имаме карикатура. Едната карикатура е ДСБ с Костов, другата – ГЕРБ с Борисов. Кое от двете да избереш, ако търсиш алтернатива на сегашната тройна коалиция?
Кресльовците от ДСБ насочват бюргерите и по-умерените българи към ГЕРБ. А Борисов е очевиден любимец на Москва. Оказва се, че любимец на Москва е и Костов. И за двамата лоша дума оттам не се е чула. Защо? Костов, като премиер, даде на руски фирми Нефтохим Бургас и “Петрол” – такава приватизация организира, че друг да не спечели. Дори “Лукойл” беше единствен кандидат. Днес никой не коментира тези любопитни сделки.

Така или иначе, ДСБ всъщност играе ролята на плашило, което да отклони гласове от десните, за да спечели по-удобната ГЕРБ или сегашните управляващи.
Може да изглежда малко като “Теория на конспирацията”, но…

Все пак, за кого да гласуваш при тоя политически пъзел? За БСП и ДПС – там е ясно, крадат, не стават. Кой става? Ни пожарникарят Борисов, ни аграрконсерваторът Яне, ни псевдодесният Костов, ни тарикатите в коалицията на Ковачки, ни… а, забравихме СДС – ама защо никой не го забелязва зад Костов? Нито пък царистите стават. Кой? “Атака”? Има няколко некорумпирани край Волен Сидеров, скромния епигон на фашистките лидери от 30-те години. Но като цяло “Атака” е същото плашило, любимо на Русия, което кара гласове да бягат при Борисов.
Кво да правим? Някой ще даде ли предложение?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.