Колко дузпи не свири съдията за „Челси“ срещу „Барселона“ + видео

Барселона ще играе на финала на Шампионската лига
Михаел Балак от „Челси“ крещи срещу съдията Том Хенинг Йовребьо за игра с ръка пред вратата на „Барселона“ в последните секунди на полуфинала за Шампионската лига в Лондон. „Барселона“ изравни в продълженията и ще играе на финала с „Манчестър Юнайтед“. Снимка: Ройтерс

Според медиите в Лондон и Мадрид съдията Йовребьо не отсъди поне четири дузпи за „Челси“ в реванша от полуфиналите на Шампионската лига срещу „Барселона“. Каталония обаче  е в еуфория след драмата за 1:1 в Лондон и класирането за финала срещу „Манчестър Юнайтед“.

След гола в 93-ата минута в „Челси“ яростта е безгранична. Нападателят Дидие Дрогба вероятно ще бъде наказан от УЕФА заради безумните крясъци към норвежкия съдия Том Хенинг Йовребьо след края на мача. Дрогба налетя на съдията, за да иска обяснения за няколкото ситуации за дузпа, и беше укротен трудно от стюардите и треньора Гуус Хидинк. Побеснелият футболист се обърна към една от статичните камери на „Скай спортс“ и изкрещя: „Това е позор. Това е ш…н позор“. Наложи се телевизията да се извини за неприличния език на Дрогба, който беше заменен в 72-ата минута.
http://www.youtube.com/watch?v=dkCMAn5b5oc
Според „Дейли мейл“ дузпите за „Челси“ са били четири. Мадридският вестник „Ас“ изчислява неотсъдените дузпи на пет и дава снимки на положенията. Според английски издания Йовребьо е признал пред наблюдателите на УЕФА за няколко големи грешки. Но към тях може да бъде прибавено и изгонването на Eрик Абидал от „Барселона“ в 66-ата минута. То остави отбора с човек по-малко в заключителните минути от двубоя и улесни задачата на домакините да запазят аванса си от един гол.

„Челси“ трябваше да получи четири дузпи. И една щеше да е достатъчна. Съдията Хенинг определено сбърка. Въпреки това смятам, че има кой да оценява работата му. Гневни прояви като тези на Дрогба и Балак са неприемливи“, казва пред „Дейли мейл“ бившият английски арбитър Греъм Пол.

Централният защитник на „Барса“ Жерар Пике призна, че е ударил топката с ръка. „За да бъда честен, ще призная, че топката срещна ръката ми, но беше неволно. Реферът реши да не даде дузпа и трябва да уважаваме решенията му. Понякога съдийските решения са погрешни“, каза Пике.

„Имаше три или четири ситуации за дузпа в наша полза. Фланелката на Дидие беше дръпната. Имаше и други три чисти дузпи. Съдията ни ощети. Разбирам напълно играчите ми, които атакуваха словесно съдията. Не беше само едно спорно положение, а няколко, затова заставам на страната на моите играчи“, коментира Хидинк след срещата.

В Барселона феновете на отбора изпълниха централната улица „Рамблас“, за да празнуват класирането на любимците си. „Разбирам напълно гнева на играчите на „Челси“. Не знам дали е имало дузпи, не видях добре ситуациите. Може и да е имало. Това, което знам, е че ние се опитахме да играем футбол“, каза треньорът на „Барса“ Хосеп Гуардиола.

„Една „иниестка“ ни прати в Рим“, е заглавието на барселонския вестник „Мундо депортиво“, а коментаторът Санти Нола твърди, че в крайна сметка е победил отборът, който иска да играе футбол. „Челси направи страхотен мач. Със стил, интензивна защита, мощ и ред. Но погледнато в глобален мащаб победител е отборът, който има повече талант, предлага по-нападателен футбол и който иска да прави спектакъл“.

Свят
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.