Кой какъв се оказа във ВИП Брадър 3

Део и Гала Снимки: Булфото

Вече два месеца българинът гледа благотворително пиене на бира, сълзи от мъка, скандали и съквартирантска любов в къщата на „ВИП Брадър“ 3. Шоуто беше наречено „пошлост, обвита в благотворителност“ и въпреки всички въпросителни около добрите намерения на съквартирантите, взели пари за участието си, „ВИП Брадър“ 3 е един от най-успешните. Дори Слави Трифонов през последните дни непрекъснато говори за шоуто, обяснявайки колко нелепо е събраните вип-ове да искат пари от обикновения зрител. „Важно е, че се повдигна дебатът за благотворителността“, деликатно коментира медийният експерт Георги Лозанов в „Шоуто на Слави“.

Харесвано или не, предаването се оказа много гледано. Основната причина затова е, че екипът е успял да събере хора като Тодор Славков – за чието съществуване всички знаеха, но повечето не подозираха какво се случва с него. И в шоуто се разкри що за човек е. Откритие на сезона бе и Софи Маринова, която впечатли със своята неподправеност и откровеност. Ицо Хазарта бе другата популярна личност, около която имаше много въпросителни, тъй като рапърът почти не дава интервюта и за него се знае много малко. Всички участници разкриха себе си в някакви сръдни, скандали, спорове, и успяха да ни покажат кой какъв е в действителност. А нали това е целта на „Биг Брадър“? Повечето участници разочароваха. Всеки – по свой начин.

Тодор Славков – пиянде и женкар

Тодор Славков Снимки: „Вип Брадър“ 3

Според информация от „ВИП Брадър“ малък Тошко е изпил от началото на шоуто близо 700 кутийки с бира. България видя един неподозиран внук на бившия държавен глава Тодор Живков. В началото на шоуто Тодор демонстрира  духовитост, разказвайки няколко вица за дядо си. Впоследствие, както коментираха съквартирантите, „влезе във фаза“ и не спря да пие и опипва наред жените в къщата. Изпика се демонстративно на тревата в градината и обясни, че това е най-естественото нещо. Много зрители се питат – какво толкова му харесват и го хвалят за чувството му за хумор различни участници в „Голямата уста“ и др. предавания. По-скоро Славков показа, че е едно лошо издание на баща си и делото срещу него за изнасилване май не е съвсем без повод. „Яд ме е че не успях да взема повече пари за участието си в шоуто“, каза внукът на Живков пред Ники Кънчев в сряда вечерта. И добави „Ако аз изляза, никой няма да ви гледа скапаното предаване“.

Аня Пенчева – превзета и претенциозна

Аня Пенчева Снимки: „Вип Брадър“ 3

Сексимволът от 80-те се показа като превзета, емоционално нестабилна и неуверена. Тя непрекъснато говореше, че има заговор срещу нея от страна на продуцентите, че искат да я покажат в негативна светлина. Участието й стана повод за безброй коментари във вестниците. „Живкови абонирани за циците на Аня Пенчева“, написа в. „Уикенд“, след като Тодор Славков открито я хвана за гърдите, а тя не реагира. Същото беше заснет да прави и неговият баща (виж тук). Аня ще бъде запомнена със скандала между нея и „Мис България“ 2001 Ивайла Бакалова, в който не беше ясно коя какво иска да докаже, освен че една друга не се харесват. Двете се обвиниха взаимно – че Аня е била близка на Живков и тогавашната власт, а Ивайла – метреса на покойния Илия Павлов и др. още живи бизнесмени със съмнителна слава. Мъжът на Аня – Ивайло, буквално я изкара от къщата, „за да не се излага повече“.

Ивайла Бакалова – избухлива и с надуто самочувствие

Ивайла Бакалова Снимки: „Вип Брадър“ 3

„Мис България 2001“се прояви като избухлива и налагаща мнението си. Няколко пъти се изразяваше „ние звездите“, с което показа, че се се поставя наравно с актриси и фолкпевици (които също пресилено са обявени за звезди), макар да е просто една „миска“ отпреди 8 години, станала по-късно известна с близостта си с Илия Павлов и Румен Гайтански – Вълка, от когото има дете. Ивайла бе в центъра на най-големия скандал във „ВИП Брадър“ 3 – между нея и Аня Пенчева. В конфликта тя спечели повече зрители на своя страна заради заядливостта на Аня, но след като той отшумя, остана да виси въпросът – какви пък толкова достойнства има Ивайла? Тя също така показа, че отношенията между нея и сестра й Божидара не са много гладки и подчерта, че „Божидара има комплекс“ заради известността на миската. Което отново издава някакво фалшиво самочувствие у Ивайла.

Божидара Бакалова – неадекватна и несвързани приказки

Божидара Бакалова Снимки: „Вип Брадър“ 3

Сестрата на Ивайла Бакалова – дизайнерката на дрехи Божидара, живее с мисълта, че „всички хора са добри“, внушаваха нейни близки по време на шоуто. Тя самата бе много любвеобилна – целуваше и прегръщаше и мъжете, и жените в къщата. Остави впечатление за неадкватно поведение с несвързани излияния, от които много не се разбира какво иска да каже. От участието си тя не спечели в личен план, но спечели нейният бизнес – много хора разбраха, че има бутик, в който продава своите дрехи, и според клюките във вестниците, той станал много посещаван. Божидара демонстрира нестандартна сексуална ориентация, като се нахвърли върху гост-звездата в къщата – фолк певицата Камелия, настоявайки, че няма да се махне от леглото й.

Гала – фина и скромна, но се поддава на простотията

Гала. Снимки: „Вип Брадър“ 3

Водещата Гала бе участникът с най-изморен вид в шоуто, тъй като тя не прекъсна ежедневните си ангажименти в предаването „На кафе“. Гала впечатли с отказа си да участва в мисията на Биг Брадър, в която съквартирантите трябваше да се превърнат в дъновисти, да казват мантри, да се молят на слънцето – с обяснението, че това е богохулство. Макар да показва финес и свенливост, Гала, след многократни настоявания на Део, каза мръсна дума – „к.р“. Тя дори я повтори три пъти, за да изпълни Део облога в резултат на това нейно действие – да си събуе гащите. Гала също така категорично отказа да пее и танцува, когато съквартирантите имаха такива задачи. Ще се запомни как свенливо се смееше и си закриваше лицето, когато гостуващият в Къщата Азис разказваше свой полов акт, по-точно живописни подробности как са го чукали.

Део – неконфликтен и циничен

Део Снимки: „Вип Брадър“ 3

Водещият Део беше един от най-неконфликтните съквартиранти, който остави по-ярки впечатления, когато си показа голия задник пред камерите след баса с Гала, ако тя каже думата „к.р“. От началото на шоуто Део повтаряше фразите „Това го правим за децата“, въпреки че не всички каузи в благотворителния сезон на „ВИП Брадър“ са свързани с проблеми на деца. За целия си престой Део не се скара с никого в Къщата, но и не блесна с нещо оригинално и запомнящо се, освен цинизмите, които ръсеше в разговорите си с Тодор Славков и др.

Емил Кошлуков – политик позьор

Емил Кошлуков Снимки: „Вип Брадър“ 3

Политикът влезе в къщата на „Биг Брадър“ със скандал с Тодор Славков, с което даде повод за политическо противопоставяне и захрани коментарите в медиите за няколко дни. Кошлуков повдигна темата за своя престой в затвора, изживяното по време на социализма, но накрая стана приятел със Славков. Участието му по-скоро му послужи в предстоящите избори, като даде повече шансове неговата маргинална партия „Новото време“ да се коалира с други десни партии. Кошлуков се открои с емоционалните си изказвания за това, колко е самотен и как се „прибира като куче сам“ в дома си. Също така Биг Брадър улови слабостта му към Ивайла Бакалова и го накара да изиграе романтична сцена с целувка с нея.

Софи Маринова – непринудена и естествена

Софи Маринова Снимки: „Вип Брадър“ 3

Софи Маринова се оказа „откритието на сезона“. Освен, че пее страхотно, певицата е много естествена, непрекъснато коментираха съквартиранти и гости на шоуто. „Абе и да не знае нещо, не се прави, а пита“, обяснява Ицо Хазарта за неподправената Софи. По време на престоя си тя откровено разказа за любовта си с Дачо – сина на бившия й съпруг и за ревнивите си братя. Споделяше за караконджулите, в които вярва и разпитваше за чакрите и сакралите на Божидара.

Мария Гроздева – шампионката си пийва и говори глупости

Мария Гроздева Снимки: „Вип Брадър“ 3

В началото шампионката по стрелба направи добро впечатление на нормален човек, но после започна да впечатлява с пиене и да влиза в скандали. „Голяма простачка“, нарекоха я по форумите в Интернет, която тя влезе в конфликт с футболиста Саша Антунович. В момент на ярост тя се изпусна по негов адрес „Да ти сера в устата“, нарече го с оскърбителни думи и предизвика много коментари за възпитанието си. Защитата, която й устроиха в студиото на „Голямата уста“ 3 дни преди финала, беше прекалено лигава и натрапчива – дойдоха роднини, приятели и др. да обясняват колко е значима шампионката и как трябва да остане докрай в Къщата. Излъчвани бяха кадри с награждаването й, в съпровод на химна. „Всеки може да се изпусне, не можеш 24 часа да си сдържаш емоциите. Но пък за една секунда Биг Брадър може да срине всичко, което си градил с години“, защити я гост-звездата в къщата Преслава.

Ицо Хазарта – тих, но с характер

Ицо Хазарта Снимки: „Вип Брадър“ 3

Дълго време трябваше на Хазарта да се отпусне в Къщата. Екипът на „ВИП Брадър“ 3 го провокира с мисии, в които трябваше да играе кючек, да пее чалга и да изиграе гей-сцена с поп-фолк певеца Милко Калайджиев. Миналата седмица, при влизането на последната гост-звезда Преслава, Хазарта се напи и цяла вечер пя чалга, и не спря да опипва гостенката. Влезе с нея в изповедалнята на Биг Брадър, откъдето трябваше Преслава да даде първото си интервю пред Камелия. „Да ти е.. п…. лелина“, поздрави Хазарта Камелия. „Имам две! Тази тук и на леля ми“, отвърна му Камелия и диалогът продължи с искреното отношение на рапъра към фолкпевиците. „Тези, които ме познават, знаят какво ми е“, сподели по-късно в изповедалнята на Биг Брадър рапърът, за когото е известно, че не понася чалгата. В същото време обаче Ицо не спря да се възхищава на гласа и характера на ромската певица Софи Маринова.

Милко Калайджиев – селски ерген говори английски

Милко Калайджиев. Снимка: „Вип Брадър“

Мустакатият певец, с вид на застарял селски ерген от миналия век, се оказа много докачлив на тема „мъжкарство“. След като му се наложи да изиграе гей-сцена с Ицо Хазарта, рапърът не спря да го бъзика и да го нарича „дърт педеруга“. Милко се ядоса и настоя Биг Брадър да се намеси. Милко се сърдеше, когато не го избират за игри и когато Гала трябваше да пише песен и не пожела мустакатият да я изпълнява. Певецът демонстрира познания по английски, със специфично източно-европейско произношение – „Бът уай?“. Това беше реакцията на фолкаджията, когато разбра, че отпада от шоуто далеч преди финала.

Петя Дикова – превзета глезла

Петя Дикова Снимки: „Вип Брадър“ 3

Дъщерята на Аня Пенчева и Сашо Диков показа, че е артистична и емоционална, но и превзета като майка си. Т. нар. Пипи не спря да коментира образованието и възпитанието си. Тя защитаваше майка си по време на конфликта й с Ивайла Бакалова и дори плака за нея. Петя обясняваше, че не може да не прибира след всички и не може по-възрастни хора от нея да й отсервират чиниите и приборите, въпреки че Биг Брадър й го беше поставил като тайна мисия. След мисията, в която съквартирантите трябваше да танцуват кючек, майка й възкликна: „Мамо, затова ли давахме толкова пари за образование!“

Саша Антунович – на второ място по пиене и поток от сръбски псувни

Саша Антунович Снимки: „Вип Брадър“ 3

„Епа то всичко е за деца“, повтаряше футболистът с бира в ръка, по бельо. Саша бе най-верният другар на Славков в бирения запой остави добри впечатления с постоянната си усмивка и весел нрав. Той обаче се забърка в конфликт с олимпийската шампионка Мария Гроздева, според която Саша я е обидил, а после е отрекъл да е казвал каквото и да е било по неин адрес. Саша се забърка и в скандала между Ивайла и Аня, клюкарствайки между тях. „Пичка му материна, а бре, сестри, немойте така, я не съм интригант!,“ възкликна накрая Саша.

Кристияна Вълчева – странна и сдържана

Кристияна Вълчева Снимки: „Вип Брадър“ 3

„Ти си луда, плашиш ме“, говореше Тодор Славков на бившата затворничка от Либия Кристияна. Тя обаче не влизаше в тона на малък Тошко. Кристияна се оказа много сдържана. В същото време не обичаше някоя от жените да се меси, когато тя готви в кухнята и това породи коментари и негативни настроения спрямо нея. Забеляза се, че пи алкохол в Къщата и това й подейства. Въобще, пиенето в Къщата, увеличено от камерите, впечатлява повече от обикновено и е предмет на цяло отделно обсъждане какво въздействие може да има върху аудиторията. В една от вечерите Кристияна буквално се вмъкна в леглото на Божидара, въпреки крясъците на възмутената дизайнерка.

Антония Петрова – претенциозна самохвалка

Мис България Антония Петрова Снимка: „Вип Брадър“ 3

„Мис България 2009“ Антония Петрова влезе в къщата на Биг Брадър като част от „наградата си“, че е избрана за най-красива българка. Малко след конкурса върху нея се изля възмущение и обвинения, че си е платила за короната, че е грозна, а във Фейсбук даже бе създадена група от около 40 000 души „Мис България е крокодил“. Тя обаче демонстрираше навсякъде високо самочувствие, даже влезе в конфликт с Ивайла Бакалова, обяснявайки че бившата мис й завижда. Антония излезе от къщата с обяснението, че има изпити и ако отиде на номинации, твърде много хора ще гласуват за нея и тя няма въобще да може да излезе от шоуто.

Устата – тих и незабележим

Устата Снимки: „Вип Брадър“ 3

Кротък, благ и тих – това беше Устата по време на престоя си в къщата на „ВИП Брадър“. Той не влезе в конфликти, не се открои като главен герой и си тръгна рано от шоуто. Дори едрогърдите голи жени, които беше извикал да го защитават по време на елиминациите, не му помогнаха да остане.

Дачо – никой не го разбра какъв е

Дачо Снимки: „Вип Брадър“ 3

Любимият на Софи беше определен като „много духовит и включващ се точно на място“. „Всички ми казват, че прилича на Енрике Иглесиас“, повтаряше Софи за любимия си. Той обаче не успя да покаже какви качества има, заради краткия си престой в къщата.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.