Отхапаната от крокодил ръка, зашита 80 минути по-късно

Ветеринарят имал хоби да свири на пиано, надява се пак да може

38-годишният ветеринар Чанг По Ю маха със здравата си ръка от болничното легло. Снимка: Чайна поуст

300-килограмовият нилски крокодил, чиито снимки с отхапана ръка между зъбите обиколиха света вчера, е здрав, а пострадалият ветеринар е в болница с пришита обратно ръка.
Тайвански хирурзи успяха да зашият китката на 38-годишния ветеринар Чанг По Ю, която беше отхапана от болен крокодил в зоологическата градина в град Каосиунг, Тайван. Лекарите са съобщили, че операцията е продължила шест часа, но състоянието на пострадалия вече е стабилно.
“Операцията беше успешна, но все още е рано да се каже дали пришитата китка ще може да функционира нормално – обяснява един от хирурзите – Следващите 7 до 14 дни ще бъдат решаващи”.
Инцидентът се случил в сряда. Докато ветеринарят се опитвал да постави инжекция

Служител на зоопарка се готви да извади ръката от зъбите на упоения вече крокодил. Снимка: Ройтерс

на 300-килограмовия нилски крокодил, животното ненадейно го нападнало, отхапалo му лявата китка и я задържалo между зъбите си. Този вид крокодили са изключително опасни. Те са човекоядци и могат без никакво усилие да сграбчат и да погълнат цял човек.
Веднага след като крокодилът отхапал китката на ветеринаря, служител на зоологическата градина стрелял два пъти по него. Пострадалият веднага е бил откаран в болница, а ръката му “пристигнала” 80 минути по-късно, тъй като било

Полицай, готов да стреля срещу 300-килограмовия крокодил. Снимка: Ройтерс

необходимо време, за да се извади от устата на животното.
След операцията ветеринарят се съгласил да бъде сниман от медиите. Докато се усмихвал и махал на журналистите със здравата си ръка, Чанг се опитвал да успокои побърканата си от притеснение майка.
Приятелката на ветеринаря е присъствала на операцията и разказала пред медиите, че близките му се тревожели дали той ще може отново да свири на пиано, което било негово хоби.
Ветеринарят е известен със своята отдаденост на животните в зоологическата градина. По време на наводнение през 2001 г. той скочил в клетката на лъв, за да го спаси.

Една от снимките, които обиколиха света. Снимка: Ройтерс

А когато слон от зоологическата градина внезапно умрял преди няколко години, Чанг дълго време плакал от мъка.
Междувременно бе съобщено, че крокодилът е оцелял след стрелбата по него и се е превърнал в атракция, привличайки стотици зяпачи. Някои смелчаци дори минавали зад поставените полицейски заграждения, за да погледнат животното по-отблизо.

Свят
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.