Брат Галев депутат – що не?

Поддръжници на Пламен Галев, арестант с няколко обвинения, са подали заявление №1 за издигането на кандидатурата му като независим кандидат за изборите за Народно събрание.

За братя Галеви има две версии. Първата е, че са създали престъпна група, рекетират, владеят цяла Дупница, държат в ръцете си кмета, съда и полицията, смачкват всеки опит в региона някой да им се пречка – било в бизнеса, било в управлението на общината.

Втората версия е, че двамата са богати благодетели, добри хора, почтени, помагат на града, на нуждаещи си и т. н. Затова и са избрани за общински съветници.

Сега нищо чудно брат Галев да го изберат и за депутат. Сигурно и двамата братя Галеви щяха да се кандидатират, но просто мястото за независим е едно и трябва да се съревновават освен с другите партии, и помежду си.

Какво означава брат Галев да влезе в парламента? Първо, той ще излезе от ареста, още щом избирателната комисия го регистрира като кандидат. Получава имунитет. Това не означава, че делата срещу него ще спрат, но той ще излезе навън да си движи бизнеса – офшорни фирми, трансфери на пари, да поуплаши общината, полицията и местните, които са надигнали глави, след като той е пъхнат в ареста. Да поуплаши потенциални свидетели и онези, които могат да пропеят за него в полицията и съда.

Няма да е лошо да изберат брат Галев за депутат. Така ще се види ясно, че съзнанието на българския избирател е престъпно, и тази престъпност в България не я измислят политиците, а извира от народа. Галев вече е избран веднъж за общински съветник, при целият му авторитет на местен дерибей и рекетьор. Какво говори това?

При толкова престъпност в България, съвсем естествено е тя да има някакво официално представителство и в парламента.

Пък братя Галеви са с биография. Освен общински съветници, те са били служители на МВР, в отряда на баретите, тоест държавни служители отвсякъде. От барети станали добре облечени бизнесмени, после се върнали на работа в НСБОП. Държавата ги е оценила като качествени хора и ги е вкарала в най-важната служба да се борят с престъпността. После пък ги уволнили, че нещо не се разбрали с началниците. За какво – не е ясно, ама е близо до ума.

Какво чудно, след всичко това, народът в Дупница да си избере брат Галев?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.