Удря земетръс, Емел Етем не си платила сайта

Сеизмограма от станция Валандово

Днес, както си се излежавах и гледах телевизия, нещо ме разтърси. В първият момент реших, че си внушавам, но като видях как щорите се клатят си казах “уха… земетресение”. Първата ми мисъл беше да ровичкам из сайта на БАН и да намеря инфо ‘от първа ръка’ от центъра по сеизмология. Добрах се до Геофизичният Институт към БАН, там ми привлече погледа “Earthquake Information Line” …. информация – никаква. Явно трябваше да изтърча до БАН за да попитам на място какво е станало. Добре, че е Агенция Фокус, които обновяваха новините буквално на минутата. В Календар също вметнаха че е имало земетресение, без никакви подробности. Търсенето ми продължи, и стигна до Евро-Средиземноморският Център по Сеизмология, където информацията бе най-изчерпателна. От там попаднах и на Департамента по Геофизика към Солунският университет, както и на Сеизмологичната Обсерватория на Република Македония. Там дори видях актуалната сеизмограма от Македония (после ми обяснявайте колко зле били македонците). Ето и най-интересното: реших да погледна сайта на Министерството на извънредните ситуации, за да се осведомя какво да правя при следващи трусове и хоп – изненада, сайтът не работи. Помислих си, че просто сървърът се е претоварил, защото едва ли съм единственият, който иска да види този сайт. Да де, но след малко проверки установих следното:

www.mes.bg не работи

# whois mes.bg

DOMAIN NAME: mes.bg

NAME SERVER INFORMATION:
ns.mdpba.bg
ns.digsys.bg

# whois mdpba.bg

DOMAIN NAME: mdpba.bg
requested on: 15/05/2007 18:11:54.215022 EEST
processed from: 15/05/2007 18:11:54.215022 EEST
activated on: 04/06/2007 12:23:51.477694 EEST
expires at: 14/05/2009 00:00:00
registration status: Onhold not paid

REGISTRANT:
Ministerstvo na darzhavnata politika pri bedstviya i avarii
gr.SOFIA, 1400
BULGARIA

Накратко: Сайтът www.mes.bg не работи, защото домейнът mdpba.bg (Министерство на държавната политика при бедствия и аварии) не е платен! И това са хората, които трябва да ни пазят при евeнтуални бедствия. Остава да се молим да не ни сполети някоя авария, защото самото министерство е бедствие за нас.

Виж още текстове в блога puflet.info

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.