Що не си направят и коалиция „Мутроевролевица“ Томов-Галев?

Съдът спря делото срещу Александър Томов, който беше обвинен за длъжностно присвояване и за документно престъпление на обща стойност над 36 млн. лв. Причината – обвиняемият се кандидатирал за депутат. Също като брат Галев. Обвиняемите в България му намериха цаката – кандидатират се на изборите и си решават проблема.
Същото направиха и  Веселин и Христо Данови, но варненската прокуратура не уважи иска им да бъдат освободени. Те пък са в ареста по обвинения в склоняване към проституция, изнудване и пране на пари.

Що става така, че едни са погалени по главицата, като Томов, а други – не? Не е ли ясно, че Томов няма никакъв шанс в изборите и това е само ход, за да се измъкне? Както сам признава – участва символично. На всичкото отгоре съдът спря делото и срещу останалите трима обвиняеми по делото на Томов. Сигурно сега по аналогия ще пуснат и Ангел Христов – другия брат Галев, който не е кандидат в изборите. Ред е и на други обвиняеми – братя Маргини, Тошко Добрев от „Софийски имоти“, Мургина, вдовицата на Самоковеца и някои по-дребни риби.

Що всички тия не си направят една партия и да се явят с пропорционална листа? Така ще събират по-малко подписи и ще си поделят паричната вноска. Или да се разделят на коалиции – „Мутролевица“ Томов-Галев. „Мутродесница“ Маргини-Мургина-Добрев.

Но по-добре да изтърпим нахалството на Галеви, Томови и др., отколкото да се променя законът и да отпадне имунитетът на кандидатите за изборите. Тогава пък прокуратурата и съдът ще вкарват в ареста по нагласени компромати един или друг кандидат преди изборите, за да го изключат от участие.

Трудно се прилагат демократичните механизми в бамбашка държава като България.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.