Не майката, а бащата е отвлякъл 2-те деца. Защо българинът не признава закона?

Възмутеният българин скочи в защита на две деца, които майката полякиня уж отвлича от баща им българин в Асеновград. Драматичен репортаж, рев и драми на улицата, подписки в Интернет, обсъждане в парламента, не знам си к’ви комисии щели да се заемат.

Ама защо? Въпросът е ясен и решен от българския съд, при това на две инстанции – присъдата на Софийския градски съд е потвърдена от Софийския апелативен съд. Децата трябва отидат при майка си, те са отвлечени от Полша от бащата преди 2 години. И, за разлика от бащата, който ги е отвел оттам без съдебно решение, майката две години се е борила с правосъдието и го е получила. Дочакала го е от български съд. И, според съдебното решение, е отишла със съдия изпълнител да си вземе децата. На нейна страна са и правото, и моралът. Ама бащата казва, че тя била алкохоличка и смята, че това е достатъчно основание да си вземе децата, без да я пита или да получи законно разрешение. Каквато и да е майката, това е произвол. И този същият човек сега разиграва сцени за пред телевизията в стил „Отвличат ги!”. Ами ти как си ги довел от Полша, бе българино? Пита ли майката, съда?

Да, това са малки деца, свикнали са сега с баща си, с баба си в Асеновград. Сигурно е, че няма да искат да отидат при майка си, която не са виждали 2 години, заради мудната българска съдебна система. А българските медии представиха случая манипулативно и пропагандно, без да дадат гледната точка на майката. Само Нова ТВ я показа и тя съвсем не приличаше на алкохоличка.
И сега цялото общество съчувства на бащата от Асеновград в неговото беззаконие. Защото българинът по принцип не признава закон. Той си има някакви представи за справедливост и се води по тях, не по законите.

Същият е проблемът не само с бащата от Асеновград, ами и с регистрацията на СДС, примерно. Там очевидно имат юридически проблем с устава, с процедурите по избора на ръководство, поради което се бави регистрацията им от съда. И вместо да си решат проблема, обикалят по чуждите посолства и се оплакват, че властта чрез съдебната система иска да ги отстрани от изборите.

Държавата е като детска градина отдолу догоре. Възрастни хора реват и тропат с крак, сърдят се на закона и не го признават. Първата стъпка към цивилизована държава, обаче, е спазването на процедурите и законите. От тази гледна точка България е още далеч от цивилизацията.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.