Полицейски шеф празнува като милионер. Или защо кадровите промени у нас стават след напиване

Вътрешният министър Михаил Миков. Той също щеше да загази, ако се беше появил на богаташкия купон на своя подчинен. Снимка: Булфото

Венцислав Рангелов, шефът на служба КОС (Контрол над общоопасните средства) в МВР си организира 50-годишен юбилей в ресторант “Континентал плаза” в София. Купонът стана повод да бъде уволнен зам.-министър, присъствал на събитието, тъй като то съвпадна с националния траур.

По-скандалното не е, че някой празнува рожден ден по време на национален траур. По-скандалното е откъде един полицейски шеф с 1500 лв. заплата е събрал пари за такова честване в скъпо заведение. Сметката от такова празненство е най-малко 7-8 хил. лв. Само наивник може да повярва, че този купон е спестен от заплата. Откъде шефът на служба “Контрол над опасните средства” има толкова пари?

Каква е ролята на тази служба? Тя дава разрешителните за оръжие. Благодарение на тази служба всички мутри в България имат законно притежавани пушки и пищови. Приказките, че на рождения ден организирали събиране за деца на загинали полицаи също са само за наивници. Свидетели сме как нагло полицейски шефове се държат като бизнесмени от среден и едър калибър, с които може би се равняват и по доходи.

Добре е, че се случват такива неща – минал оттам аграрконсерватора Яне Янев и разлаял кучетата. Така, по случайност (или пък някой е подшушнал на Яне), се вижда, че с полицията нещо не е наред и такива полицейски шефове трябва да си ходят. Смешно ще е, ако уволнят само зам.-министъра за този купон, на който той е отишъл по-скоро като длъжностно лице – да поддържа добри отношения с подчинените си шефове. А полицейският шеф, който празнува като милионер да остане на работа.

Удивително е как след такива пиянски случки обществото научава какви индивиди са се навъдили по етажите в институциите. Преди време жена с джип блъсна 70-годишна германска туристка на Слънчев бряг и избяга. Хванаха я, тя се опита да подкупи полицаите с 60 лв. Оказа се, че тази жена – Илиана Накова – е финансовият шеф на Висшия съдебен съвет. Добре че се е напила, за да я уволнят. А никой не попита откъде такава персона се вози на джип?

Сега, ако никой не разследва този шеф на служба КОС какви пари и имоти има, това ще означава, че властта се опитва да прикрие важен за нея човек. Който вероятно щедро е раздавал разрешителни за пищови на важни и по-маловажни персони и се е окопал здраво в службата. Ценен кадър, услужлив човек, трябва да го запазим.

Ако министърът Миков остави този Рангелов на служба, това ще е знак, че далаверата в МВР е по-силна от министъра.

_чернови
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.