Напикаването като обща болест на мафиотите в България

port3.jpgПрез седмицата от ареста излезе и Малкия Маргин. Получавал епилептични припадъци и се напикавал. Експертиза от трима мастити лекари, представена в съда, му издейства свободата.

Брат му – Големия Маргин – също се напикаваше, но страдаше от дискова херния. Отдавна е под домашен арест и всеки може да предположи как страда – с пури и уиски в компанията на красавици от спонсорираните от него агенции за модели. Сега малкото братче ще се прибере вкъщи да се напикават заедно без да се притесняват.
Чудно, дали съдии и доктори мислят, че хората са толкова глупави, за да им повярват? Или просто са нагли и не ги е грижа за общественото мнение? Второто изглежда по-вероятно.

В интервю за столичен вестник един от тримата лекари откровено признава, че епилепсия може да се симулира, че данни от изследвания могат да се манипулират, че лекари са под натиск за подобни експертизи и им предлагат подкуп. И че за историята на заболяването на Малкия Маргин са добили представа от самия него – разказал им как се напикавал нощем още като младо борче. И докторите дали заключение, че Малкия Маргин трябва да излезе на свобода, защото в килия 2 на 3 м без проветряване не можел да стои. (Поради историческото значение на това интервю – ето линк към него).

Българските съдии и лекари изглежда са най-големите хуманисти на XXI век. Могат да получат колективна Нобелова награда за мир.
Щеше да бъде много весело, ако не беше публична тайна, че братя Маргини са едни от няколкото останали живи босове на мафията у нас. Защо те са останали живи, а други не са – никой не дава отговор.
Отдавна е известно на обществото кои са и какви са братята, но медии, министри, прокурори, съдии се правеха, че сякаш не знаят за какво става дума.

По вестниците години наред пишат анонимно за „групировки” и „мафия”. Но конкретно – примерно за братя Маргини – бла-бла. Забавни момчета. Които се превръщат в инвалиди и започват да се напикават, като попаднат на тясно.

Борците Васил и Георги Илиеви от ВИС бяха убити. Борците Красимир и Николай Маринови от СИК са още живи. Дали едното има връзка с другото е без значение. По-важно е, че никакви МВР-та, НСС-та, СРС-та и НСБОП-ета повече от 10 години не намериха начин да вкарат в затвора братя Маргини, за които беше публично известно, че са основни босове в подземния свят.
Накрая ги вкараха, за да си измие държавата очите пред Брюксел. И, разбира се, ги пуснаха. Междувременно на свидетелите срещу тях им подпалват къщите, заплашват ги. Също като по филмите. Всички гледат сеир.
Свидетелите срещу Маргините обаче нито за миг не си правят илюзии, че двете братчета са болни и немощни. За тях пускането на двамата има решаващо значение. Можем да очакваме съвсем скоро свидетелите да се откажат от показанията си.

Странна държава е България. Наркотрафикант на едро като Самоковеца беше медиен герой с веселяшки образ – картофеният бос, както го наричаха. Любовницата му украси страниците на най-големите вестници и списания. Подобно беше и с известната бивша любовница на Големия Маргин.
Любовницата на Самоковеца показа в голямоформатна фотография в списания белега си от куршума, който уби спътника й в живота. Тя била до него в последния му земен миг.

Преди години любовницата на Маргина показа също толкова едроформатно в цветни снимки белега си от операция на корема, резултат от това, че любовникът й я пребил с ритници. Официално беше представено в медиите като нападение на непознат на улицата. Неофициално – всички знаеха.

Бандитизмът се осмисля като артефакт от лайф-стайл списания, в цветни фотографии.
Фолкпевици и красавици са любими герои на медиите, заедно с кавалерите си – престъпници и съмнителни бизнесмени.

Медийни босове се появяват в компания с босове от подземния свят.

Корупцията и престъпността в една страна зависят основно от едно – търпимостта или нетърпимостта на обществото. Нашето общество очевидно проявява търпимост към престъпниците и мафията. Медиите ги превръщат във фолклор и забава или се правят, че не ги забелязват.
Какво чудно има, че лекари, съдии и полицаи ги жалят?

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.