Кой с кого ще се бори по райони на изборите, кой има повече шансове – таблица

Снимка: Булфото

E-vestnik пуска удобна таблица (виж по-долу) с кандидатите на основните партии по райони, в който са дадени и гласовете, спечелени на последните избори за европейски парламент. Така може да се сравнят силите в предстоящите национални избори. Както се вижда от таблицата разпределението на гласовете в отделните избирателни райони е различно от резултатите в проценти за цялата страна, които бяха оповестени от Централната избирателна комисия.

В таблицата не са включени кандидатите и гласовете на ЛИДЕР и РЗС, тъй като на националните избори техните шансове да минат 4% бариера са малки при по-високата избирателна активност, която се очаква – около 55%.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.