В “Атака” имало обидени – Сидеров действал по комунистически. Голям смях. Защо не като дуче?

Парламентарната група на “Атака” се разпадна, след като остана под 10 души. Двама (Ваньо Хърков и Георги Димитров) я напуснаха в последните дни на сегашния парламент, недоволни, че в партията всичко се вършело на тъмно, Сидеров сам съставял листите, нареждал как да се гласува (например “за” 8-процентната бариера за коалиции). В “Атака” било също като при комунизма, жалва се Хърков.

Ха, от какво се оплакват тия? Ами “Атака” си е тоталитарна партия, с малко дученце начело, каквото каже той, това ще стане. Някой изглежда са си правили илюзии, че става дума за демократична партия. И сравненията, че било като при комунизма. А защо не я сравняват с фашистка партия?

Самото име на партията Сидеров е взел от Йозеф Гьобелс, идеолог на националсоциалистите. Така се е казвал първият техен вестник – “Дер Ангриф” – “Атака”. Някой да не си въобразява, че е случайно? И само като погледне човек Сидеров, то е очевидно, че подражава на дучето Мусолини, облича се в черно, заучил е жестове и фрази, взети едно към едно от фашистите. Борисов, вместо да упреква Станишев, че се учел как да се държи пред камера, да погледне Сидеров какъв нагласен герой е. И програмите му от не знам колко си точки – заимствано от Хитлер.

И на това отгоре някакви ще се сърдят какво било в “Атака”. Нито са първите, нито ще са последните обидени в тая партия. Колко влязоха в парламента с “Атака” и напуснаха или ги изгониха – педофилът Кузов (характерно за профашистки парии, които шумно се обявяват срещу хомосексуализма, е, че винаги в тях има прикрити хомосексуалисти), Стела Банкова и т. н.

Сидеров се държи съвсем по правилата на една тоталитарна партия. И сигурно ще избере етнически чиста партийна листа (иначе обича да обвинява ДПС, че е етническа партия), с проверени и за сексуалната им ориентация кандидати. Всичко ще е ОК, докато влязат в следващия парламент и избухнат нови скандали с техни депутати (сексуални или не).

Скандалът ще ги съпътства винаги. Това е неизбежно за партия, която иска да води лумпените в България.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.