Цитат в десетката: Стоян Александров: Да отида в парламента с 2000 лв. заплата и да ме упрекват, че ям кюфтета

Стоян Александров. Снимка: Булфото

Имал съм невероятни трудности и всичко съм постигнал сам. Моите родители работеха на полето за мижави заплати. Ние сме четири деца и като дойдеше есента и трябваше да ни купуват гащи и учебници, изпадахме в ужас. Цялото си следване съм изкарал с кредити от съседи и роднини… Последните години имах кошмарни преживявания. И тримата ми братя, които са по-малки от мен, починаха. Починаха и баща ми, и майка ми. Голяма трагедия. Останах с племенниците си и като вожд поемам отговорност за тях. Затова, когато говоря за политика, имам предвид не само моите деца.

Ако сега се подчинявам само на разума си, никога не бих поискал да отида в политиката. Това е абсолютно безумие, при условие че годишно сега получавам по 500-800 хил. лева. Ако отида в парламента, трябва да прехвърля формално всичко на жена си, на любовница, на не знам си кого… И там ще получавам 2000 лева заплата. Същевременно ще ме упрекват, че ям кюфтета, че се возя на служебни коли и не знам още какво. Така че един разумен човек не би предприел такава стъпка.

Никога не съм казвал, че съм ляв. И аз не мога да се определя. Икономически съм вдясно, а си продавам задника на левите, с извинение. Така е, защото навремето се захванах с тях. А никога не съм членувал в партия. Баща ми пък беше изключен от БКП. Ненавиждам тия, които минават от партия в партия, като д-р Щерев, например.

Виж цялото интервю във в. „Труд“

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.