ЛиЛана: Любовница на Васил Божков? Може да съм му гадже

Сега всяка Златка, Здравка и Марийка се снимат в списание, казва певицата, която първа се появи в „Плейбой“

Лилана със Снууп Дог в студиото в Чикаго. Снимки: личен архив

ЛиЛана напоследък нашумя като първата българка, записала парче заедно със световна звезда – рапърът Снууп Дог. Клюките я свързват с името на Васил Божков, най-богатият българин. Родена е на 28 април 1985 година. Занимава се с художествена гимнастика и музика от малка. Става популярно лице, след като води предаването „Искам“ по телевизия ММ. А малко-по-късно прави дует „Ел Ей“ с колежката си от ММ Ася. В това време се снима за корица на „Плейбой“. Дуетът обаче се разпада малко след първото им парче „Ледено студено“. ЛиЛана започва самостоятелна кариера и влиза в къщата на „ВИП Брадър“. Заедно с всичко това тя завършва Националната стопанска гимназия с отлична диплома и немски език, така заминава по австрийска програма за Виена. 3 месеца учи усилено немски, но след това се връща в България. Завършва икономически науки в НБУ и в края на образованието си кандидатства за магистратура в London school of economics. ЛиЛана трябва да замине през октомври за Лондон, но по същото време започва кампанията по разпространяването на парчето й със Снууп Дог „Dime peace”. „В Щатите работи екип за мой бъдещ албум, който да бъде записан през есента. Имам предложения от три компании за договор, а решението предстои”, разказва ЛиЛана. Нейният мениджър в Щатите е жена, изградила кариерата на рапъра Лил Уейн.

– Имала ли си за цел да „ставаш известна” от малка?

– Аз винаги съм искала да бъда на сцена. И сред децата винаги съм била тази, която е измисляла  какво да правим.  Креативна съм. Не мога да седя така и да чакам нещо да се случи. Екипът ми понякога се втрещява от моите идеи. Но е важно да си креативен, когато се занимаваш с изкуство, да имаш интересни идеи, не само да представяш дадения сингъл.  Имам чувство за импровизация, проблемът ми, когато тренирах гимнастика беше, че аз не можех да играя в ансамбли, винаги индивидуално, защото много импровизирам. Аз като изляза на сцена мога да направя неща, които никой не е предполагал.

Снимки: Момчил Христов за издателство HiEnd


– Индивидуалист си? Затова ли не се получи с дуета „Ел Ей”?

– Аз добре работя в екип. Но когато става дума за съвместна работа на сцена с някого, може би е по-различно. Зависи, аз и не съм работила с толкова много хора – със Снууп много добре се разбирахме, с Мишо (б. р. – Шамара) също. С Ася от „Ел Ей” сме много добри приятелки и непрекъснато сме заедно. Нещата тогава не станаха, защото ние бяхме много малки – на по 17 години, получихме голяма слава с едно парче. Продуцентите решиха тогава, че ще изкарват повече пари от нас, като ни разделят. Което не беше вярно, но ние нямаше какво да кажем, защото искахме да се развиваме.

– От 17 годишна – с първата ти песен с Ася от дуета, до сега – дует със Снууп Дог, как си се променила?

Заниманието с шоу бизнес, с изкуство, това че се запознаваш със страшно много хора, прави възможно човек да се развие и промени вътрешно. Комуникацията с хората е нещо много важно. Въпреки, че съм била винаги много креативна, аз бях много притеснителна. Винаги, когато съм излизала на сцена, когато е трябвало да говоря пред хора, съм била стеснителна. Сред мъжка компания също. Но се промених и това е много важно, защото притеснението само пречи на хората.  Другото, което ми се случи е, че отрано разбрах какво искам, какво мога и какво – не. Нормално е да мечтаеш да си известен, когато си по-малък, но е важно да помислиш и да осъзнаеш наистина кои са важните неща за теб. Аз разбрах, че не славата е това, към което се стремя, въпреки че е имало момент, в който съм искала именно това. Радвам се, че минах през всичко това. Мечтата те удовлетворява много повече, когато я имаш, а не когато я изпълниш.

– Била си притеснителна, но направи сесия за „Плейбой”, как се реши?

– Освен че бях притеснителна, бях и свенлива. Спомням си, че докато снимах, се завивах с кърпа. Отпусках се, докато снимахме, но като спрем, веднага се увивах. Беше странно, защото снимаш се гола, пък после се притесняваш.

– Каква беше причината да приемеш тогава – пари, за да пробиеш, или всичко заедно?

Снимки: Момчил Христов за издателство HiEnd

– Съвкупни са нещата. Но искам да подчертая нещо – преди 6 години, когато се снимах, нямаше списания като FHM, MAX, MAXIM. Това беше имиджово списание – не всяка жена беше канена за корица на “Плейбой”. Сега всяка Златка, Здравка и Марийка се снимат и вече е пошло. Скоро „Плейбой” ми предлагаха отново да се снимам, но аз отказах. Тогава беше за имидж.  Сега се опозори, защото в момента се снимат жени, които искат да си намерят мъже. Тогава не беше така – брой след мен се беше снимала Лили Иванова. Тогава осъзнавах, че ако се снимам и сесията е добра, това ще предизвика интерес към мен и „Ел Ей”, защото ние тогава стартирахме. Баща ми, разбира се, не беше много доволен, но след като му споделих моите доводи, той ме разбра. Аз съм се снимала един път, никъде другаде не съм се разголвала.

– Във „ВИП Брадър” защо влезе?

– Тогава вече имах самостоятелна кариера. Поканиха ме, имах нужда от промяна в живота ми и смятах, че това ще ми помогне за самостоятелната кариера. Тогава започнах да се наричам ЛиЛана и това беше начинът името ми да стане разпознаваемо. Така и стана. Много е трудно да смениш име и то да се запомни, ако нямаш дълъг, национален ефир. Аз останах последната жена и то единствената, която не плачеше вътре. За мен изживяването беше позитивно.

– След „ВИП Брадър” повечето участници обясняват какъв ад е в къщата, колко ги е променила?

– Това са оправдания за поведението им вътре. Проблемът е, че хората, които влизат вътре, го приемат твърде на сериозно. Моето предимство беше, че бях на 19 и за мен беше като игра. Аз нямаше какво да губя, както да речем по-известните имена, като Галя от „Каризма”. Знаеш какво е като възприемеш нещо твърде на сериозно – правиш грешки.
Това е една игра, имаш правила, стоиш един месец вътре, можеш да правиш всичко. Не разбирам скандалите. Аз не участвах в споровете и ми казаха, че съм скучна. Но аз не намирах  смисъл да споря за неща, които не са жизнено важни, след като можехме да си живеем супер.

– Би ли влязла сега?

– Не. Но все пак ако вляза, сега ще ми е много по-различно.

Снимки: Момчил Христов за издателство HiEnd

– В музикалната гилдия как се отнасят към теб?

– В гилдията всеки подценява другия, аз не искам да се намесвам там. Имам близки хора като Мишо, Митко Кърнев от „D2” , но те самите също са малко далеч от гилдията. Така по-лесно се работи. Много хора от така наречената гилдия живеят в един свят, в който се нахъсват колко са велики и това спира развитието. Има и много злоба, много.

– Как се запозна със Снууп Дог?

– Със Снууп се запознах чрез Ариел Родригес – един от музикалните продуценти на Ар Кели. През лятото бях  в Лондон и със самия Ариел ме запозна Воут Ван Десел, който направи „Sound of Goodbyе” за мене.

Писахме си имейли, контактувахме в My Space и решихме да работим заедно. Той ми каза: „Дай да направим нещо с някоя световна звезда” . Аз се учудих – как така, аз съм от България, не съм популярна по света. Той каза, че харесва как работя, че съм интересна и имайки предвид контактите му, може да се опита да направим нещо. Каза ми, че ще говори с Ар Кели, защото са доста близки. В същото време ме попита дали аз самата имам желание да работя с някого и абсолютно на шега го изстрелях: Снууп Дог. Ариел каза: „Добре” (усмихва се). И просто стана.

– Звучи малко несериозно сякаш без усилия ти се е случило?

– Усилията са всичко онова, което съм правила, за да стигна до Лондон, независимо дали е свързано с музиката или образованието. Аз не бях по повод музиката ми в Лондон, а учих там. Но човек се обогатява, развива – това са стъпки и те се отразяват на нещата, които му се случват в последствие. Не бих казала, че е било много лесно. С Ариел стана лесно, но ако преди това не знаех английски, ако нямах добра диплома, ако не ме бяха приели, нямаше да стигна до Лондон. В случая образованието ми помогна да се срещна с Ариел и след това със Снууп Дог.
Сега ми предстои пътуване до Щатите. Ще записвам нови парчета. Освен това подготвихме с NESCAFE 3in1 страхотен конкурс „Dime Piece feat. ТЕБ inspired  by NESCAFÉ® 3in1”. Всеки , който реши да участва трябва до 25 юли да се регистрира в интернет страницата на конкурса качена във ВиБокс и да  запишеш свое  хип – хоп изпълнение с авторски текст, към оригинала на песента “Dime Piece”.

Снууп Дог  ще избере победителя. Той ще спечели една седмица в Щатите и среща със световни рап звазди.

– След като излезе песента, американско радиопредаване си направи гавра с теб?

– Това е радиопредаване, което имаше 3000 човека посещаемост. Аз веднага проверих. Дадох го на моите хора в Щатите. Оказа се радиопредаване, което се снима в студиото и си пуска материалите в Интернет. То не се излъчва никъде другаде. То оплюва звезди като Риана, Дженифър Лопес, речникът им е доста нецензурен. Говориха глупости от сорта, че съм спала със Снууп Дог, защото как така българка записва с него. Американците не могат да запишат, та аз как съм могла. И затова 100% съм спала с него. То ако ставаше така, щеше да има парчета за всички (смее се). А и ако ставаше по този начин, щях да спя с Джъстин Тимбърлейк (смее се).

– Какви бяха отзивите след писания от сорта „Лилана оплюта в американско предаване”?

Снимки: Момчил Христов за издателство HiEnd

– Между другото получихме хиляди писма , с които хората ни подкрепяха. Но явно трябва да те наплюят, за да започнат да те подкрепят. Когато те наплюят, се появяват хора, които да те защитават. Много хора писаха на самото предаване. И те направиха второ издание, в което четоха гадни коментари за самите тях.

– За теб не се пише много в жълтата преса?

– Може би защото не ходя много по партита, стоя встрани малко от това.

– Говори се обаче, че имаш солиден спонсор зад гърба си, който помага на кариерата ти…

– Аз имам – „Нескафе 3 в 1”.

– За мъж става въпрос?

– За мъж? Аз имам мъж от 6 години, който ми е солидна духовна подкрепа. Винаги мога да разчитам на него и финансово – да. Но аз ако имах пари от спонсор, нямаше да взимам пари за клипове от „Глобул” и от „Нескафе 3 в 1”.

– За теб се говори, че си любовница на Васил Божков?

– Любовница? Може да съм му гадже (смее се).  Аз не мога да бъда любовница. Аз мога да бъда сериозно гадже на някого. За моя личен живот почти нищо не се знае, защото не обичам да говоря за него. Щастлива съм, чувствам се добре с човека до мен. Чуваме се по 10 пъти на ден, ако се случи нещо хубаво или лошо, първо за него се сещам. Годините, в които съм с него, бяха важни и за моето развитие. Важна беше средата, а той беше моята среда.

Виж тук в Youtube коментари на американци за съвместното парче на Снууп Дог и ЛиЛана, и как в студиото на радио TYT коментират реакциите на възмутени фенове на певицата.

Арт & ШоуИнтервю
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.