Пиян шофьор атестира българските съд и полиция пред света

Пиян шофьор от Несебър блъсна с тир три къщи в монтанско село през уикенда. Нищо необичайно.

Ама шофьорът бил пиян. Случва се. Слава Богу, няма жертви.

Но – от полицията в Монтана съобщиха, че той е криминално проявен и е задържан 14 пъти –  5 пъти за хулиганство, 5 пъти за кражби и 4 пъти – за шофиране след употреба на алкохол.

Пита се – каква полиция и съдебна система има в България, че след всичко това такъв екземпляр кара тирове по пътищата?

Няма кой да убеди дори най-големия наивник, че един шофьор може да бъде арестуван 4 пъти пиян зад кормилото и да продължава да работи като професионален шофьор.

За всеки отделен случай, при който този тип е спиран и арестуван, има останали документи, щом го има в информационния масив на МВР. И, ако България е поне донякъде цивилизована държава, трябва да наложи дисциплинарни наказания на всички онези полицаи, следователи и прокурори, които са премятали преписките с шофьора хулиган.

Той можеше да убие хора. Както убиват безразсъдни шофьори, които карат както си знаят. Защото са свикнали – като ги спре КАТ плащат по 20-30 лв. и продължават (впрочем, така стана с шампиона Стависки, който също беше спрян от катаджии, преди да убие и осакати хора).

Така че, безотговорността на полицаи, следователи, прокурори, също се плаща в човешки жертви.

Един пиян шофьор направи на българската полиция и съд такава атестация за пред европейските институции, каквато цял екип от проверяващи не може да направи.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.