Мирогледът на Ганьо – за изборите и за света

Българският Ганьо има особен мироглед.
За гърците – тия византийци гадни.
За турците – мама им, резняци.
За италианците – жабари.
Германците – загубеняци. Или гадни – според случая.
Американците, разбира се, са тъпите американци.
Само ганьовци са умни и правилни.

Така българският Ганьо зачерква нации, построили Колизеума и Акропола, създали компютъра и мерцедеса и, живеещи по-добре от Ганьо, в организирани и подредени държави. Защото дори в Турция има ред, законност и мощна икономика, въпреки религиозната изостаналост, и няма такава истерия преди избори.

Тук – като се почне от политици, които имат претенции да са най-цивилизовани, та до плямпалници като Яне Янев, всеки изразява мирогледа на Ганьо. Политическият противник е или мошеник, или крадец, или и двете, и трябва да влезе в затвора. Това са най-меките предизборни изявления.

Тройната коалиция съсипала държавата. ДПС са престъпници. Червените са престъпници. Царистите са престъпници. Всички те са избрани и вкарани в парламента с гласовете на част от българите. И сега, както се видя, част от българите пак искат да вкарат ДПС, червените и царистите в парламента. Те пък викат за Костов, че е престъпник, за Борисов – че е мутра и т. н.

Има ли някой свестен?

Няма. За Ганьо няма авторитет. Всички са маскари – мани го тоя, бе. Това е манталитет.

Ганьо е във всички партии. В една повече, в друга – по-малко, разпределен пропорционално.

Може би всичко започва от домашното възпитание.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.