5 дни гонитба с бикове в Памплона – 1 убит и много ранени + фотогалерия

Снимка: Ройтерс

Даниел Ромеро, 27-годишен испанец, загина, намушкан от бик, на петия ден на фестивала „Сан Фермин“ в град Памплона. Пострадалият е починал от рани в областта на шията и гърдите. Има и други намушкани, още шестима са получили натъртвания и други травми.

Биковете се пускат в Памплона сутринта преди традиционната за фестивала корида. Желаещите демонстрират смелостта си, като тичат пред тях 825 метра из тесните калдъръмени улици на града. Следобед срещу биковете излизат матадори.
Това е 15-ят загинал при бягането пред биковете, откакто се води статистика от 1911 г. Подобен случай обаче не е имало от 1995 г. насам, когато бе намушкан смъртоносно 22-годишен американец, пише агенция „Ройтерс“.

Матадор се бие с бик на коридата "Пласа де Торос" по време на традиционния фестивал "Сан Фермин", който тече вече пети пореден ден - от 6 юли досега. Всяка сутрин точно 6 бика се пускат да тичат по улиците на Памплона докато стигнат до коридата, където следобед излизат матадори, за да ги убият. Снимка: Ройтерс

Матадор се бие с бик на коридата "Пласа де Торос" по време на традиционния фестивал "Сан Фермин", който тече вече пети пореден ден - от 6 юли досега. Всяка сутрин точно 6 бика се пускат да тичат по улиците на Памплона докато стигнат до коридата, където следобед излизат матадори, за да ги убият. Снимка: РойтерсПо време на фестивала "Сан Фермин" стотици мъже тичат заедно с биковете по улиците на града. По време на четвъртия ден властите съобщиха за петима ранени души. Снимка: Ройтерс"Сан Фермин" продължава 9 дни - до 14 юли. Снимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсЕкипите на спешна помощ помагат на възрастен французин, който е един от петимата ранени по време на четвъртия ден на "Сан Фермин". В първия ден (понеделник) е имало 13 ранени човека, а един от тях е имал сериозни рани и счупени ребра. Снимка: РойтерсМъж пада на земята по време на бягането с биковете по улиците на Памплона. Снимка: РойтерсХората пият много алкохол по време на фестивала. Снимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсОстатъци от традиционна закуска по време на "Сан Фермин" - топъл шоколад и "чирос". Снимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсПротестиращи хора от организацията за защита на животните "PETA" излязоха на демонстрация голи, намазани с червена боя, в защита на биковете на 5 юли - един ден преди започването на "Сан Фермин". Снимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: Ройтерс
Свят
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.