И Саркози се явявал пиян на Г8? + видео

Никола Саркози. Снимка: Ройтерс

Очевидно пиян? Този клип е записан по време на пресконференцията, проведена от наскоро избрания френски президент Никола Саркози на срещата на върха на Г8 през юни 2007. Ето превода на видеото от френски:

Водещ: Не мога да устоя на изкушението да ви покажа началото на пресконференцията, дадена от френския президент Никола Саркози в края на срещата. Той току-що е разговарял с руския президент Владимир Путин и изглежда, не е пил само вода.

http://www.youtube.com/watch?v=1uxb0JHqzlA

Саркози: Дами и господа, извинявам се за закъснението, което се дължи на продължителността (усмихва се) на диалога, който току що проведох с г-н Путин (усмихва се пак) (пауза). Какво предпочитате, да отговоря на вашите въпроси? Така че, имате ли някакви въпроси? (усмихва се). Давайте. Да, да. Ами, хм.

Френските телевизии не са излъчили тези кадри (записът идва от белгийско тв шоу). Саркози каза много пъти по време на кампанията си, че пиенето „не влиза в неговия начин на живот“ и че той никога не пие алкохол.

Официалното обяснение за поведението на Саркози е, че той закъснявал, наложило се да тича за пресконференцията и затова се задъхал. Някои смятат, че това е смешно обяснение, тъй като той е известен във Франция и като добър бегач.

Виж още Дмитрий Медведев пиян на Г8? + видео

Свят
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.