Бойко, грабвай секирата – избрано от Бареков без коментар

Бойко Борисов. Снимка: Олег Попов/Ройтерс

Бойко, грабвай секирата от БСП и ги почвай

Интересно е дали с пари на българските данъкоплатци не са плащани скъпите очернящи кампании на властта срещу личността на Бойко Борисов. За държавния тунеядец Бойковата секира ще бъде като брадвата на хан Крум за византиеца Никифор. Нека никой уял се чиновник с висок пост не спи спокоен сън, а да знае, че Бойковата секира виси над преклонената му вече главица.

Красимир Велчев става глава на парламента

Бъдещият премиер най-вероятно очаква с особен интерес да научи дали цялата пиар кампания на управляващите срещу него не е платена с пари на българските данъкоплатци.
До Нова година със сигурност ще има доста по-голям брой арести от досегашните на ключови фигури от управлението на държавата на всякакви нива. Остава да разберем дали по времето на Генерала българският народ ще доживее и ще види бивш министър зад решетките. Запознати се готвят да се обзаложат, че шансовете за това са над 90%.

Добри и лоши варианти пред Бойко

Бойко не е първият премиер, когото искат да го яхнат бизнес групировки. Тези, които се продадоха преди него, бяха изгонени с камъни. След две години са президентските избори. Това е срокът, в който Бойко Борисов отново ще чуе гласа на народа. Сигурен съм, че той не би направил умишлено нищо, с което да си накърни репутацията. Остава да се надяваме, че неговият полицейски инстикт е съхранен и той още може да надушва хората с нечисти намерения и да ги пъди далеч от себе си.

Бойко показва, че иска да управлява държавата без външна намеса

Вече е имало сериозен опит бъдещият премиер да бъде лишен от основния инструмент на властта посредством отстраняването на Цветанов от системата на МВР и провъзгласяването му за шеф на парламента. Чрез предотвратяването на този опит обаче Борисов показва, че иска да има пълен контрол върху държавата чрез МВР.
Само за първите няколко дни след победата на герберите вече е имало и редица опити на Генерала да му бъдат пробутани най-различни хора за министри. Техният брой надминава колоритното число 100. В типичния си стил обаче Борисов в крайна сметка ще вземе окончателните решения сам и ще изненада всички, включително и своите “доброжелатели”.

Бойко няма да позволи да го изнудват

Народът реши. Бойко Борисов ще бъде премиерът. Нацията има нужда от силен лидер. Този път без камъни на шията. Новият премиер е ученик на един друг пръв партиен и държавен ръководител, който знаеше тайната на властта. Разделяй и владей. Може да е за добро. Вече поне знаем със сигурност кой носи отговорността за управлението.

От блога на Николай Бареков

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.