Неизвестни рисунки на Бешков – фотогалерия с 47 репродукции

Илия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекция

Неизвестни досега рисунки и акварели на един от най-големите рисувачи на миналия век Илия Бешков са изложени в Националната художествена галерия.
Повече от 50 от тях са собственост на двама частни колекционери. Изкуствоведите от галерията се свързват с тях още през миналата година, за да уговорят показването на творбите. Тъй като повечето от работите са в лошо състояние, следват няколко месеца реставрация и рамкиране. След дълга изследователска работа специалистите по Бешков в галерията успяват да датират рисунките. Те са категорични, че новооткритите творби обогатяват познанията за етапите, през които е преминал художникът.

Илия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекция

Илия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекция

За по-цялостното му представяне галерията също вади от фондовете си негови рисунки.
Бешков остава един от най-големите български рисувачи, в съвременното изобразително изкуство такива художници не се срещат вече. Роден е 1901 г. В Долни Дъбник, почнал е 1958 г. Отначало е учил право, после завършва Художествена академия. Накрая става професор в Академията, като му се носи славата на един от най-големите ерудити, с огромни познания в областта на изкуството и философията. Негови са някои от най-характерните рисунки на образи като Бай Ганьо и др. Майстор на карикатурата и шаржа.

Изложбата в Националната галерия ще продължи до 9 август.

Илия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекция

Илия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекцияИлия Бешков, рисунка. Репродукция от частна колекция
Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.