Румен Овч. – реформатор на БСП? Иска на стола на Станишев?! Егати

Румен Овчаров, прочул се преди няколко години и като Румен Овч., от две седмици насам драматично се изказва пред медиите за реформи в собствената си партия и бие по председателя Станишев, с очевидната цел да седне на стола му.

Ех, славна партия е БСП. Дано социалистите махнат Станишев и сложат Румен Овч., България ще си отдъхне. Най-после тази партия ще си дойде на мястото – пенсионерска, откровено проруска и антинатовска, с ограничено влияние в обществото, до 30-40 депутати в парламента. Колкото да разлайва кучетата.
Десницата трябва да помогне на Румен Овч. в благородната му цел да оглави БСП, за да ликвидира политическия си противник.

Последното изказване на Овчаров е забележително – с глас на древногръцки трагик той обяви пред хората от своята партия, че те са създали РЗС на Яне Янев, че са помагали на него и на ЛИДЕР, и сега трябва да си платят. На което Янето веднага започна да вади в отговор копромати – щял да каже къде в еди кой си хотел с кого се бил срещал Овчаров.

Наистина ли РЗС е творение на БСП, както казва Румен Овч.? За намеса на тайни служби и Алексей Петров от ДАНС е очевидно. Но Румен Овч. намеква, че отзад стои Станишев. Дали? Самият Станишев на два пъти преди изборите попита пред медиите – откъде РЗС има толкова пари за най-скъпата кампания? Паралелно с него Яне Янев, пак пред медиите, искаше за лидерите на тройната коалиция Станишев, Доган и Симеон “по 100 години затвор”.

Ако не друго, стана ясно, че БСП е партия на политическите интриганти. И там е нещо естествено компрометиран човек като Румен Овч. да иска да оглави партия. Докато Станишев все пак го приемаха в Европа, а Джордж Буш го нарече “Мистър Клийн” (от англ. – в смисъл на чистач – каква ирония), какво остава за Овчаров? Него го приемаха само в Москва, той придвижи всички руски проекти тук, даде АЕЦ “Белене” на “Атомстройекспорт” (сега се оказва, че проектът е неизгоден за страната), подписа договор с “Газпром” до 2030 г., при съществуващ договор до 2012 г. и т. н. Забърка се в скандал, поради който Станишев свали и него, а после и другия вакъл овен на БСП- Румен Петков. Станишев успя да се пребори с двете най-силни фигури в своята партия и да ги отстрани от властта – за Румен Петков имаше дори натиск от Европа. И сега, естествено, те искат да му изядат главата.

С Румен Овч. в комплект вървят и хора като Корнелия Нинова – говорител на БСП и бивша негова заместничка в мегаминистерството на икономиката и енергетиката. Изключителна смешка. Тя някога е назначена в това министерство с личната протекция на Иван Костов като премиер. Нинова беше забъркана в същия скандал с Румен Овч., което не й попречи да стане говорител на БСП и да се зъби нелепо на Бойко Борисов. Видя се колко е ефектът от това.

Някой ще каже – това са си вътрешни работи на БСП. Не е така. Демагогията и политическите интриги са вредни за обществото. А и всички ние ще слушаме в следващите години от екрана наглите изказвания на Румен Овч., Корнелия Нинова или на хора като Илияна Йотова, провинциалния диалект на Любен Корнезов и т. н.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.