Мадона ме зачеркна от живота си + видео

Мадона по време на турнето си. Снимка: Ройтерс

Два дни преди рождения ден на Мадона (16 август) и две седмици преди първия й концерт у нас излиза единствената истинска биография на поп иконата. Автор е Кристофър Чиконе – по-малък брат на певицата. Мемоарите на Кристофър са публикувани през 2008 г. и предизвикват нечувана сензация. Говорителката на Мадона Лиз Розенбърг казва пред Асошиейтед прес, че Мадона не е чела творбата му, но е „разстроена” , че Чиконе е решил да продава книга за сестра си.

Най-близкият човек до суперзвездата не спестява никакви подробности относно кариерата и личния й живот. В книгата има всичко – от клюки за сексуалните подвизи на Мадона до пикантни истории за нейни бивши любовници като Шон Пен и Уорън Бийти, както и любопитни факти за други знаменитости – Гуинет Полтроу, Брус Уилис, Джони Деп, Наоми Кембъл, Деми Мур. Братът на Мадона успява да обрисува неин цялостен портрет, болезнено откровен на моменти, безкомпромисно критичен и в същото време – обективен. Издава ИК „Милениум“.

На 31 декември 1999 г. Донатела Версаче прави новогодишно парти в имението си в Маями, където за първи път се запознавам с Гай Ричи. Той е приятелски настроен, прилича на момченце и ми се струва приятен човек. Облечен е съвсем обикновено: бяла риза, тъмносини панталони и сако. Веднага ми става симпатичен. Има индивидуалност и буди уважение, изглежда така, сякаш би било забавно да се мотаеш с него. Въпреки това си мисля, че едва ли ще издържи повече от 2 години – толкова траят обикновено връзките на Мадона.С моя добър приятел Дан Серес излизаме в градината. Намираме Донатела Версаче на една ъглова масичка, сияе в сребриста рокля. Изглежда красива, но депресирана – несъмнено си мисли за Джани и за по-щастливите времена. Пуши като комин, пали цигара след цигара с лъскава розова запалка, обсипана с диаманти. До нея са специалните кутии „Марлборо”, произведени за нея в ателието на Версаче в Милано – на мястото на надписа „Пушенето убива” са щамповани инициалите й, изписани с готически шрифт.Пием коктейли с Мадона, Гай Ричи, Рупърт Еверет и Гуинет Полтроу.Малко преди полунощ при нас връхлита Ингрид и обявява:- Джей Ло е тук, но с нея не си говорим.

Веднага се сещам за вестникарските клюки, че Гуинет и Мадона са във вражда с Джей Ло, защото тя била казала, че Мадона не може да пее, а Гуинет не става за актриса. Много глупаво от нейна страна.

Всички, с изключение на Донатела и мен, се държат студено с Джей Ло. Мадона бе презрителна и надменна, и й каза само една дума: „Здравей”, без дори да я погледне. Когато Дженифър Лопес я питаше нещо, тя се правеше, че не я чува. Беше доста неловко и Джей Ло се почувства нежелана.

После обаче забравяме за напрежението около Джей Ло и се събираме около телевизора, за да гледаме новогодишните празненства по целия свят. Показват папата и веднага след това някакви фойерверки – за миг ни се струва, че все едно папата е избухнал. Избухваме в истеричен смях и след това поглеждаме тревожно към небето за всеки случай.

                               Мадона във Варшава

Танцувам с Донатела на изкуствения дансинг, поставен върху инкрустирания със злато басейн. След това някой, не си спомням кой, идва при мен и ми прошепва, че има екстази.

Около два сутринта се местим във ВИП залата на новия клуб на Ингрид. Залата е малка – около петдесет на петдесет, – с големи прозорци към дансинга.

Пием шампанско и всички ми изглеждат доволни.

Мадона, Гуинет, Ингрид, двамата Гай и аз седим в едно сепаре.

Гуинет ми хвърля игрив и похотлив поглед. Скачам и я издърпвам на дансинга.

Изданието на ИК „Милениум“

Вече е 4 сутринта. Мадона, която определено не изпитва болка, танцува на масата. Гуинет се присъединява към нея. Изведнъж Мадона я сграбчва и я целува по устата.

Моят приятел Дан е довел едно 19-годишно момче, което постоянно си чеше чатала и заради това го наричам Почесльо. Мадона е облечена в розова рокля на Версаче от шифон и не слиза от дансинга. Изглеждаме добре заедно и го знаем. Изведнъж Почесльо хуква към Мадона, провира се между нас, обвива ръце около нея и двамата започват да танцуват.

Гай Ричи веднага се появява. Ритва Почесльо по крака, за да му привлече вниманието, и го завлича настрани. Замахва с юмрук. Избутвам Гай и извличам момчето от стаята.

Напрежението утихва. Танците започват отново. Пак съм на дансинга с Гуинет.

Изведнъж усещам как някой се приближава зад мен.

Гай ме сграбчва и ме размята нагоре-надолу като парцалена кукла.

– Пусни ме! – извиквам аз и се освобождавам от желязната му хватка.

Изблъсквам го към стената и отърквам бедра в него.

– Ако искаш да танцуваш с мен, да знаеш, че тук го правим ето така – изсъсквам.

Той почервенява и ме блъска назад.

Отминавам и почти веднага забравям за Гай. Рупърт обаче ни е наблюдавал внимателно и по-късно в автобиографията си отбелязва: „Гай и Крис са от различни планети и успехът на единия зависи от това другият да не е наоколо”. Случилото се с Гай напълно ми изхвръква от главата, тъй като вниманието ми е привлечено от суматохата на дансинга: двама души неприкрито вземат наркотици. Охраната ги сграбчва и ги изхвърля навън.

Продължаваме да танцуваме. Чак до сутринта. Някак си, не помня как, се прибирам вкъщи.

На следващия ден Мадона е организирала барбекю в градината, но повечето сме с такъв махмурлук, че кротко си лежим край басейна и си говорим тихо.

Стряскаме се едва когато Лола изкрещява, че Мо, кученцето на Рупърт, се дави. Гмуркаме се в басейна и го спасяваме, след което за наш ужас то припада. Проповедничката Елза му оказва първа помощ и то се свестява.

Следобедът свършва и всички си тръгват. През целия ден Гай и аз не си казваме и думичка. Решавам, че явно си пада малко кретен и хич не го бива на дансинга, което си е сериозен недостатък, тъй като Мадона обича любовниците й да танцуват добре.

Освен това за нея винаги е било от първостепенна важност гаджетата й да могат да се справят с хомосексуалните мъже край нея. Не мога да си представя, че Гай ще се задържи дълго.

Оказва се, че греша. Може би съм прекалено обсебен от сестра си и изцяло потънал в еуфорията на новогодишното празненство, за да видя предзнаменованието. Изобщо и не подозирам, че възходът на Гай в живота на Мадона е началото на края на нашата близост.

Факт е, че откакто тя се събра с него, аз бях зачеркнат от живота й.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.