Македонско-българска работа…

15 жертви в Охридското езеро. На какво? Нещастен инцидент?

Такива случки има по цял свят. Но тук, в Охридското езеро, е някак балканско безобразна.

На старо, 85-годишно корито, което има всички разрешителни за плавателен съд, са натоварени 56 души, вместо допустимите 43. Типично по българско-македонски – абе, карай, може и така. Ще се сместим. А сега обясняват, че имало скъсано въже, заплело се нещо и т. н. Нищо такова няма. Само простотия и невежество.

Българската прокуратура работела по версия и за умишлено потопяване. Боже, какви глупости.
Всички издирват кой бил организатор на екскурзията. Като че ли е много важно. Да намерят някой да го отнесе – фирмата не била регистрирана като туроператор. Е, и кво от това? Нередностите по фирмата ли са потопили кораба? У нас винаги търсят виновен, дори когато няма такъв. Защото главният виновник е простотията.

В случая – македоно-българската простотия.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.