Плащам по 15 000 на месец на районното и СДВР, и никой не ми закача бардаците

Откровен разказ на собственик на публични домове в София

svod4.jpgЕдин от притежателите на публични домове в София неочаквано откровено и цинично разказа пред e-vestnik как е организиран бизнесът с проституцията в София. Мъжът се занимава с това от години. Той не се притесни, че някой може да предприеме мерки срещу този бизнес, защото, според него, той е обвързан с полицията от самото начало.

Разказаното по-долу е публикувано почти без редакция:

Бизнесът с проститутки в цяла София се държи от десетина души. Някои от тях имат по над 10 клуба, други – по два-три.

Бардаците в София общо са към стотина. Всеки клуб си има офис, който обикновено е голям апартамент. Повечето проститутки са от провинцията. Когато нямат клиенти, те спят в клуба, а част от жените направо си живеят там. В тези среди случайни хора не могат да попаднат. Всеки знае кой клуб на кого е и с какво друго се занимава човекът, който държи дадени бардаци. Така че се разбираме помежду си.

Когато си от другата страна на закона, интересите ти често се засичат с тези на други хора и така или иначе се изяснявате помежду си не само по линия на курвите. Нямаме скандали или неразбирателства заради жени. Ако на мен ми хареса някоя проститутка от клуба на друг човек, отивам, разбирам се с него и я купувам. Плащам примерно 3 000 лева и я взимам да работи при мен. С проститутките няма не искам. Платил ли съм я веднъж, прави каквото и когато й се каже. Това да тръгне да ми бяга или да ми прави някакви номера е абсурд. Поне докато си избие парите, няма мърдане. Щом съм я купил, значи я притежавам. Край.

Клубовете в София имат средно по 7-10 жени. Работи се на смени – 3-4 жени през деня, 4-5 през нощта. Ако е много известен клубът и има достатъчно клиенти, може и до 20 проститутки да работят в него. Предлага се всичко, което се търси. Гейове, малолетни – ако искат да ги бият, каквото щат да ги правят, но трябва още в началото да се разберат за цената, защото нестандартният секс е по-скъп.

И с проститутките понякога се говори предварително, защото някои от тях не искат да ги бият, други не искат да правят анален секс, но на повечето като цяло изобщо не им пука и правят всичко.

Малолетните и непълнолетните обаче никога не се предлагат първо от страна на клуба. Само ако клиентът изрично потърси, тогава му се намират и му се водят. Защото иначе си е разправия със закона.

Най-честата практика за работа с проститутките от клубовете е момчетата, които отговарят за бардака, да ги карат по адреси. В момента не е особено популярно клиентът да отива в самия клуб, защото хората ги е страх от камери, от устройства за подслушване и от изнудване. Проститутки се поръчват от всякакви мъже, сред които има известни личности, депутати, съдии, а те не могат да си позволят да рискуват. Така че клиентът се обажда по телефона, казва горе-долу какво иска – големи цици, слаба, дебела, руса, чернокоса – и му се водят 3 жени, които отговарят на описанието, за да си избере. Като си хареса жена, плаща предварително уговорената сума на човека, който я е довел, той оставя проститутката и като си свърши работата, отива да я прибере.

svod1.jpgНай-евтините проститутки от клубовете вървят по 50 лева на час – тия, боклуците, най-оборотните. Ако е по-хубава на външен вид, може и да е по-скъпа – има по 70, 80, по 120 лева, всичко зависи от жената. Има и проститутки, които вървят по 600-700 лева на час, но те са от каталозите на агенциите за манекенки. Не всички агенции за манекенки предлагат проститутки, но някои със сигурност, имам приятел, който държи такава агенция.

Проститутката пари на ръка не взима. Това е закон. Клиентът може да й даде нещо допълнително след секса, обаче цялата предварително уговорена сума се прибира от човека, който я води. Всеки клуб си има по един-двама, които се занимават с дейността, защото аз например не мога с всичките ми ангажименти да ходя да карам проститутки по адреси – абсурд. Та впоследствие проститутката взима до 30% от тези пари, които е изработила. Ако е красива и я поръчват често, една жена може да изкарва за клуба до 7-8 хиляди лева на месец.

Един публичен дом в София със 7-8 жени изкарва около 50 хиляди лева месечно. Като се платят разходи, наеми и рушвети на полицаите, чистата печалба е около 30 хиляди лева месечно.

За да имаш клуб за проститутки, не може да плащаш само на полицаите от районното, на чиято територия ти се намира бардака. Защото може да дойдат на проверка от Дирекция на полицията, а те понякога от районното дори и не знаят за акциите на дирекцията и не могат да те предупредят. Така че рушвети се плащат и на районното, и на Дирекцията на полицията, за да ти върви бизнесът както трябва. И понеже ти с тия хора – от районните и от дирекцията се познаваш отдавна и си работиш за много други неща, те ти вършат чудесна работа, а ти им плащаш за всички сфери от бизнеса си рушвети, просто се разбираш с тях как да им даваш за проститутките и освен че никой не те закача, може да разчиташ на всякаква помощ от тяхна страна.

Така че това е горе-долу системата – проститутката върши работата, човекът, който отговаря за клуба, взима парите от клиента, записва колко за проститутката, колко за клуба и отчита на собственика парите от оборота всяка сутрин. Поне аз държа да ми се отчитат всяка сутрин. Аз съответно си плащам на районното полицейско управление и на Дирекция на полицията рушветите, което се прави месечно – към 15 000 лв. Всичко е регулирано и действа безпроблемно. Така е и на околовръстното. През лятото за една проститутка там се дават на полицаите по 20 лева на денонощие, а през зимата по 15 лева. Размерът на рушвета е според категорията на проститутките, но навсякъде се плаща на полицаите.

Най-трудното в тоя бизнес е намирането на подходящи жени. Защото има някои клубове, които са пълни с такива боклуци, че да ти се отще да правиш каквото и да било с тях. Обаче ги държат ей така, да им бръмчат там някакви. Ама че били грозни, че били парцали, не им дреме. Има и клубове с много хубави жени. Няма да кажеш, че са курви като ги видиш, поне на външен вид изобщо не им личи. Аз само такива си търся, защото изкарват повече пари, ама се намират трудно. Сега съм си харесал едни от друг клуб и мисля да ги спазаря, ама по-нататък.

Като цяло се твърди, че към момента склоняването към проституция вече не се прави с насилие, ама не е вярно. Още го има това. Повечето жени работят доброволно, но когато не искат, има начини да бъдат принудени. Никой не смее да се оплаче, а и няма смисъл, защото се познаваме и си плащаме на правилните хора, така че за всички е ясно, че много ще съжаляват, ако се опитват да създават проблеми.

Решили сега да ми правят закон за проституцията. Нямало да има сводници, а проститутките щели да си носят касови апарати. Каквото и да правят, без сводници няма да минат. Много ми е интересно като как ще ме изключат от схемата. Проститутките ще тръгнат да бръмчат сами? Хе-хе! А аз за какво плащам и на полицаи, и на всички. Ще я хвана на първия адрес – и е до там. Коя ще посмее да ми бяга и да ми бръмчи сама? Всичко вече много отдавна е регулирано. Единственото, което може да постигне държавата с такъв закон е, евентуално да събере някой лев от данъци. Всичко друго е нереално и са пълни глупости.

Има жени с висше образование и даже омъжени проститутки. Обикновено мъжете им знаят и нямат нищо против. Една от тях например, по този начин издържа мъжа си. На него не му се работи и тя се чука за пари, за да го издържа.

Забелязал съм, че хората като чуят „проститутка“, си представят някоя беззъба циганка от околовръстното. Обаче при нас няма такова нещо. Имаме курви, които, освен че изглеждат добре, са интелигентни и имат някаква обща култура. Някои дори си работят друго нещо и отвреме-навреме проституират, колкото да си помогнат с парите. Те не обичат да се афишират и да се пускат всеки ден. Обикновено ги викаме, когато някой иска да си поръча жена, за да я води в провинцията или в чужбина. Примерно – отива някой командировка за 1-2 дни и му трябва жена за компания, ама да не е чак от най-големите пачи, а да става и за показване. Тогава му се предлагат и от тези, които не бръмчат нон-стоп. Той си избира (не задължително красива, може и най-големия парцал да си хареса), качва я на колата, пътува си с нея, вечерят, води я насам-натам, после в хотела, правят там каквото решат и на другия ден я връща. Естествено, за такива клиенти има отстъпки, защото не можеш да ги тарифираш по 50 лева на час за цялото време. Понякога такива хора наемат жени за 3-4 дена или за седмица.

Всякакви мъже поръчват проститутки. И бедни, и богати, и грозни, и луди, всякакви. Те са или хора, които знаят отнякъде за твоя клуб, или такива, които са си потърсили проститутка по обява. Никъде не пише, че се предлагат проститутки, а се пускат обяви за масажи. Всеки е наясно, че не става дума за масажи, но така се води. Поръчват се от една до 20 проститутки едновременно. Някой има рожден ден примерно и прави купон. Тогава си взима 6-7 жени, за да е по-весело. Разни големи мъжки компании си правят оргии с тях. Имаше един, който си беше платил 6 проститутки за партито и нищо не им беше направил. Ей така ги беше извикал само за присъствие. Говорил си е с тях, седял си е, пил си е, веселил се е, ама не ги е чукал. Искал да има жени на масата човекът и си поръчал. Нещо там са му танцували, събличали са се, чепили са се, ама не са правили секс.

Аз лично никога не съм правил секс с проститутка и няма да правя. Просто не обичам такива жени. Не ме привличат курвуляци, парцали и боклуци. Въпреки че изкарвам пари от тях, мисля, че трябва да има повече нормални жени и по-малко курви. В момента човек почти не може да срещне нормална жена, а преди 10 години съм познавал много такива. Нещата много са се променили. Жените вече не са същите. Пълно е с курви и проститутки, а аз по принцип не мога да правя секс с жена, към която нищо не изпитвам. Да работят там, да правят секс както могат, изобщо не ме интересува, важното е да изкарват пари. А и не е добре за бизнеса човек да си опъва проститутките. Ще вземат да се създадат някакви отношения, интриги и да се вкарвам в смешни ситуации – под нивото ми е. Плюс това аз съм назначил други хора да се занимават, нямам контакти с тях. Аз си взимам парите и се оправям с полицаите. Проститутките да ги оправя, който иска. Важното е да си плаща. Аз не искам да е.а курви, а да изкарвам пари от тях. И това правя.

Б. р. – Поради скандалните и уличаващи полицията твърдения, e-vestnik ще публикува евентуален отговор от нейна страна, но ще изпрати допълнителни въпроси към пресцентровете на СДВР и Националната служба полиция да отговорят колко акции срещу публични домове е имало в София в последната година и колко сводници са обвинени.

Репортерка на вестник „Експрес“ неотдавна се представи за търсеща работа проститутка пред сводник и беше спазарена от него. Но след публикацията полицаи и следователи предприеха разследване срещу репортерката и вестника, а не срещу сводника. Поради това e-vestnik не смята да сътрудничи по никакъв начин на полицията. Рекламите на публичните домове са навсякъде в медиите, полицията има достатъчно следи да разследва този бизнес.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.