Секс с египтянка? Забрави!

dedo-stefcho-bw1.jpgЖените в Египет ги виждаш рядко. Стоят си вкъщи. По улиците има повече мъже.
Египтянките са забрадени в различна степен, в зависимост от това колко са религиозни. Има забулени отгоре до долу, само с две цепки за очите. Дори и върху двете цепки някои са нахлузили черен полупрозрачен воал. Други ходят само със забрадки, като лелите на село у нас.

Само момичетата на 10-13 години ходят с маратонки, без кърпи, съвременно облечени. Също като нашите деца, само дето са малко по-мургави. Но щом на девойката й дойде първият мензис, вече е станала жена и веднага се покрива от главата до петите. После виждаш, че под дългата дреха (нарича се галабея) някои ходят с дънки и маратонки.

Наблюдавам ги с любопитство на плажа – къпят се в морето с дрехите. Не, не е като на нашите конкурси за мис мокра фланелка. Под галабеята има още един кат дрехи – като излязат от водата дрехите са полепнали, но няма нищо сексуално във формите. А във водата дрехата се разстила като крилете на гигантски скат. Виждал съм ги и с маска под вода – видимостта под водата тук е около 20 м.

Не са безразлични към противния пол и секса обаче. В първите седмици тук направо се смайвах какви погледи ми хвърлят египтянки и как ми се подсмиват закачливо. Но не трябва и да помисляш за секс с някоя от тях. Наслушах се на истории как чужденци след прекарана една нощ с египтянка са били задължени да се омъжат за нея. Имало случаи дори и с арестувани, след любовна нощ с някоя местна. Девойката сложила някакво приспивателно на любовника, той се събужда, а пред него полиция. И му остава избор – или да се ожени, или да отиде в затвора, защото се оказва, че девойката се оплакала от него, че я обезчестил, насилил…

По магазини, служби и т. н. не можеш да видиш жена да работи. В Кайро по офиси съм виждал на работа чужденки, в Хургада – рускини, но местни жени – почти няма. Тук-там на рецепцията на някой хотел можеш да видиш египтянка и без забрадка – но то е като чужда територия, гостите са само чужденци.

Мястото на египтянката е вкъщи при децата. Ако видиш жена в кафене, тя със сигурност е с мъжа си или с майка си. Но позицията й не е за оплакване. Мъж може да си вземе втора или трета жена само с разрешението на първата. Обикновено това се случва само ако тя е болна, не може да роди деца или друга подобна причина. Не е много често срещано явление.

За развод тук не съм чувал. Казват, че е възможно, но мъжът си отива от жената само по чорапи. Всичко остава за нея.
Като влезе в магазина, което си хареса и го посочи, мъжът й го купува. Срещах местни на по 30 години, които се оплакват, че не могат да си вземат жена, защото не могат да съберат пари за нея. Или пък нямат собствено жилище, а тук младоженец заврян зет – такова нещо не съществува. Жилища има по 20-30 хиляди долара, но това тук са много пари.

Има обаче и добра новина – в Египет е пълно с рускини. Най-вече в курортните градчета като Хургада. Някои идват като туристки и остават тук. Или си намират работа, или се омъжват за някой местен. И гледката е необичайна – тя руса, синеока, той – лъскаво черен като лачени обуща.
Рускините са много търсени за секс. И няма опасност да те арестуват или да се ожениш по принуда. Някои правят секс дори на открито, вечер по храстите или на пясъка в пустинята – защото обикновено любовникът е някой от персонала и не може да я заведе в стаята – ще го уволнят веднага.
Тук ми разказаха как 5 такива служители отишли с две коли с още 5 рускини недалеч в пустинята и правили секс на пясъка като във филма “Забриски пойнт”…

В курорта Хургада презервативите се продават комплект по 12 или по 24 броя. Няма по 3 или по 6. И вървят като топъл хляб, като…презервативи на курорт.
Има и още една добра новина – в Кайро е пълно с публични домове, от всякакви категории. Но за това – друг път.

Писмо от Кайро
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.