„36 маймуни“ показват какво е да си прилеп – фотогалерия

Снимка: Виктория Атанасова

Антония ме пита с какво се занимавам, казвам й че снимам за удоволствие. Тя има доста по-ексцентрично удоволствие. Лови прилепи. От 2 години изследва Осоговската планина, за която нищо не се знае, и търси нови местообитания на прилепи.

Намираме се почти в центъра на София, във Водната кула в Лозенец. Антония Хубанчева е тук, за да помогне на актьорите от Организация за съвременно и алтернативно изкуство и култура 36 маймуни, да разберат какво е да си прилеп. В навечерието на премиерата на  „Ева Бехщайн. Нощта на прилепите“  актьорите Ирина Голева, Петър Мелтев, Петър Генков висят по четирите етажа на кулата и трескаво репетират текста си. Режисьор (заедно с Василена Радева) и автор на текста е Гергана Димитрова, която е вдъхновена от полета на прилепите, може би защото в свободното си време се занимава с парапланеризъм.

Актьорите трябва да усетят как се чувстват прилепите. Снимка: Виктория Атанасова

Актьорите трябва да усетят как се чувстват прилепите. Снимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория АтанасоваАвторката и режисьорка на спектакъла Гергана Димитрова. Снимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория АтанасоваАктьорът Петър Генков. Снимка: Виктория АтанасоваАвтори и изпълнители на музиката са Галина Алексиева и Сергей Глинков. Снимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория АтанасоваВодната кула в Лозенец. Гергана Димитрова и актрисата Ирина Голева. Снимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория АтанасоваАктрисата Ирина Голева преодолява страха от височината. Снимка: Виктория Атанасова

Както обясняват организаторите, “Ева Бехщайн” е театрална инсталация с научно-популярен фокус, която разказва за живота и обществото на една забележителна прилепка от вида Myotis bechsteinii. „След последните есенни ловни нощи пред „Дълбоката дупка” червените дървета се заскрежиха и прилепите се подготвиха за дълъг сън. Всяка година те заспиваха заедно с една и съща песен. Това беше древната песен на Бехщайн за смъртта и раждането, за самотната луна през зимата и за новата любов, която чака някой да я събуди”.

Ако искате да разберете какво е да си прилеп – нощите са: 24.09. от 18.00 ч. и от 20.00 ч.,25.09 от 20.00 ч. Място: Водната кула в Лозенец (между ул. „Галичица” и бул. „Джеймс Баучер”).

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.