Не те пускат в чужбина заради неплатени здравни вноски? А що ГЕРБ не върне и лагера в Белене?

Новото дясно правителство ражда комунистически закони. Какво друго е, ако не репресия, проектозаконът, който няма да пуска хората да пътуват в чужбина, ако не са си внесли няколко здравни осигуровки?

Държавата посяга на едно от най-важните права на личността – правото да пътува свободно. Нечий идиотски чиновнически мозък, полиран при комунизма, сега нарекъл се десен, смята че да не си внесеш осигуровките е равно на данъчно престъпление, дълг или кражба. И трябва да се санкционира.

Същите мозъци са измислили още една репресия – при невнесени здравни осигуровки не можеш да си купиш или продадеш имот, или да вземеш кредит за това. Трябва да представиш документ. Предвидена е и глоба, ако не платиш еди колко си месеца.

Новият здравен министър, някой си д-р Нанев, мотивира репресивния си проектозакон с думите, че и Обама правел така в Щатите. България като че ли обречена да я управляват провинциалисти, които си представят САЩ и света като Долно Уйно. Ако Обама вземе, че внесе такъв закон, не, дори само да се изкаже, че иска да забрани пътуванията за невнесени осигуровки, веднага ще му предизвикат импийчмънт и ще му хвръкне главата.

Само за сведение – в САЩ има десетки милиони хора без здравни осигуровки. И всеки от тях може да ползва здравна помощ, за което е измислена цяла система, със заплащане на малки такси и т. н., помощи от фондове и фондации, не е мястото тук да се обяснява. Здравна помощ ползват дори нелегално работещите. И никакви осигуровки не внасят. Затова българите ще бягат в САЩ – там държавата не ги преследва като престъпници.

Тук изпълзелите във властта чиновници измислят репресии и ги представят като висша грижа за държавата. А това ли беше целта на десните – да се грижат не за отделния човек, а за държавата? Ами това беше при Сталин.

Партията на власт посяга на личната свобода. И се нарича дясна.  Ама те мнозинството българи така си представят дясното – да дойде един, да ги вкара всичките в лагери и да вдигне заплатите.

Най-страшното е, че медиите мълчат и пригласят със загрижен тон на скандалните комунистически идеи на правителството. Всички вестници като при Живков са под контрол и са впрегнати да обслужват Бойко Борисов.

Ще дойде момент Васко Кръпката да изпее “Комунизмът се завръща”.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.