Защо Бокова трябваше да подкрепя Полански?

Страшно ме дразни това, че Ирина Бокова е подписала петицията в подкрепа на Роман Полански, защото ЮНЕСКО е организация, която се занимава и с правата на жените. Много е светско името ти да фигурира на едно място с Харисън Форд и Моника Белучи, но това не е списък за фестивала в Кан, а списък, който подкрепя изнасилвач.

Бокова не е холивудска звезда, нито е човек занимаващ се с изкуство, за да може да й бъде простено невежеството. Да изглеждаш в час с трендовете не е задължение на генералния директор на ЮНЕСКО. Неговото задължение е да управлява организация, създадена с амбицията да внася някаква справедливост в света, и в този контекст списъкът за Полански е последното място, където името Бокова трябва да присъства.

Би било добре да прочете транскриптитите от съда, за да разбере какво защитава, но кой ти има време да чете, или акъл да поставя под съмнение моралното превъзходство на един куп кинозвезди.

––––
Още текстове от авторката в блога й milenafuchedjieva.blogspot.com

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.