Виа долароса

Корицата на книгата „Мълчанието е злото“ от Иво Инджев.

Виа долароса

четвъртък, 11 април 1996 г.

Парламентарното мнозинство гласува вчера на първо четене безумна поправка в закона за инвестициите, която предвижда на чужденците да бъде отнет единственият реален стимул за инвестиране в България – преференциалното право да изнасят печалбата в чужбина.

Каквито и да са аргументите на управляващите за това връщане назад, фактът е налице: влошава се допълнително и без това негостоприемният климат за чужди инвестиции. И това се прави в момент, когато от България ое изтегли най-големият чужд вложител в реалното производство, компанията „Ровър”. Нашите власти ще казват на чужденците колко точно пари трябва да носят и колко да изнасят, при положение че и без това вече имаме репутацията на най-малко интересния обект за инвестиране на континента. При положението, в което се намираме, изглеждаше , че по-лошо не може да стане. Оказа се че може.

Пътят на Спасителя към Голгота е минал по „Виа Долороса”. Българският път към спасението минава неизбежно през „Виа Долароса”. Само че Жан Сусанин. който ни води към блатото, не може да схване тази истина.

Иво Инджев раздава автографи на премиерата на книгата. Снимка: блог на автора

Това е една от стотиците статии, включени в книгата на Иво Инджев „Мълчанието е злото”. На 27 май тя беше представена на публиката. Представянето се състоеше в чакане на опашка за автограф от автора, седнал срещу двореца на царя и двореца на ЦК на БКП в градината, където не много отдавна имаше мавзолей. Нямаше речи.

Този път ще има представяне. Доцент Георги Лозанов ще представи „Мълчанието на злото” на желаещите да я забележат в книжарницата на „Хеликон” в София на бул . „Патриарх Евтимий” (на ъгъла с бул. „Витоша”) на 16 октомври, петък, в 18,30.

Поводът за повторението е повторения тираж и изчерпването на първия. Неизчерпаема е готовността на автора да подпише толкова книги, колкото му предложат за подпис.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.