Който храни кучета пред блока е убиец

Поредно умъртвено дете от кучета в разградско село. Това вече не е новина – някъде там някакви помияри убили дете. Скука.
Преди време глутница изяде една англичанка, заселила се в друго българско село. Тогава се вдигна шум в чужбина – що за страна е България, където кучетата могат да убият човек на улицата?
Тук като че ли никой не си задава тоя въпрос. Някой да дойде отнякъде и да реши проблема. Има си органи, нищо не правят. И всички чакат и гледат сеир.

Намери ли се гражданска организация, община, партия или един депутат да поиска закон за глоби за хора, които хранят кучетата на улицата? Или за тези, които подхвърлят някъде котилото малки кучета от домашната си кучка?

В градовете на Западна Европа глобяват дори хора, които хранят гълъбите на улицата. За кучета пък -съвсем. В редакцията на e-vestnik се обаждаха хора по повод публикация по темата, да кажат, че в парка до тенискортовете в София ги нападали кучета, които някой храни до някакви постройки на „Озеленяване”. Скоро пък някой подхвърлил в гората 4 малки кучета на 2-3 месеца. Веднага се намерили хора да им направят къщичка, да им носят храна. От „Екоравновесие” обяснили по телефона, че не могат да им помогнат – тези кучета били малки за тях. Те взимали по-големи, кастрирали ги, обезпаразитявали ги и ги пускали на същото място. Егати екоравновесието.

Кучето е домашно животно. Не животно за улицата. Там то се държи като диво. Пази територията си, напада хора. Милозливи граждани (или селяни) му подхвърлят кокали, а то напада други, които просто минават.

Е, ще наложи ли някой глоби на криворазбраните любители на животните? В цивилизования свят, който обича животните, си ги гледа вкъщи. Не им подхвърля огризки пред блока.

Оттук трябва да тръгне защитата на човека от глутниците помияри, не от разни призиви дайте пари, да ги изтребим, да ги приспиваме с инжекции, да ги съберем в кучкарник. Да, и инжекции трябват. Много. Към 1,5 милиона бездомни кучета има в България по някои данни.
Помияри обикалят и до президентството, какво остава за крайни квартали и села.

Помиярска страна, кучета я яли. И те вече насериозно започнаха да изяждат и хората. И докога хората ще си траят и ще подхвърлят кокали?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.