Созополският кмет – бракониер. Това да му е кусура, той засра крайбрежието

Кмета на Созопол Панайот Рейзи го заловиха на бракониерски лов в резерват „Ропотамо“. С още петима души бил задържан край една убита кошута. Кметът казал, че бил там за гъби. Само че носел ловен автомат “Браунинг”. Само автоматът струва няколко кметски заплати.

Кмета го заплашва глоба от 1000 лв. – бълха го ухапала, ще си я плати. И пак ще ходи на лов в резервати.

Панайот Рейзи, също като кмета Петко Арнаудов на Царево, е типичен пример за провинциален дерибей, за когото няма закони, няма природа, няма обществено мнение.

Няма разлика в това, че Арнаудов е от БСП, а Рейзи мина през 2-3 партии (беше от “Гергьовден“, мина в партията на Софиянски, а на последните избори го издигна сложна многопартийна коалиция). Бил е зам.-кмет и председател на общинския съвет. Созополчани не могат да преценят кой в последните години в общината въртеше по-големи далавери – червените или котилото около Рейзи.

Както и да е. Резултатът е налице – цялото крайбрежие наоколо е застроено по дивашки начин, целият полуостров между Созопол и Каваците се превърна в строителна площадка и местността “Боджака” се накичи с грозни блокове с апартаменти и вили по на 3 етажа. А водата не достига, пречиствателна станция се прави от години, но още не работи.

“Тук ще стане българският Ел Ей”, заяви в интервю навремето Панайот Рейзи, по повод строителството в местността “Боджака”, на юг от Созопол (виж тук).

Е, стана. Който иска, да иде да види – наистина е български Ел Ей. По стандартите на Рейзи-Арнаудов.

Та ловуването в резерват е част от тоя стандарт. Както казваха навремето – по БДС.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.