Любо Пенев срещу мутро-собствениците. Същото е и с медиите, ами никой не протестира…

Треньорът на ЦСКА Любо Пенев много достойно подаде оставка, след като собствениците на клуба, в нарушение на правата му на треньор, са върнали в основния състав отстранените от него футболисти.

Макар треньорът да има права по договор за такива решения, мутрособствениците на клуба от “Титан” – новата фирма, която събира боклука на София – нареждат през главата му. И когато получиха шамара от Пенев, побързаха да замажат положението, като успокояват, че Пенев щял да остане, щели да му разгледат тепърва оставката на управителен съвет и т. н. И невинно се изказват как щели да работят успешно с треньора. Действията им са възмутителни. Не случайно Пенев им би дузпата дори без да иска финансови обезщетения по договора си.

Пенев не е просто независим човек, който може да си го позволи, защото се е напечелил достатъчно като футболист. Той достойно защити професионализма от новобогаташите собственици. Нека те да си командват състава на отбора сами, ако искат. А може би тях ги интересуват не победите, а състав, който да прави уговорени мачове?
Никой да не се чуди защо в България няма футбол. Хората, които го унищожават, са такива – като боклукчиите от “Титан”, плюс още няколко боклуци парвенюта, които се пъчат с футболни клубове.

За съжаление същото е и в медиите. Мутрособственици като Делян Пеевски лично управляват няколко вестника, правят се на редактори (виж тук), за да пускат в медиите си нещо като уговорени мачове…
И за разлика от футболните треньори, редакторите в медиите въобще нямат договори, които им дават някакви професионални права. Всичко се дирижира от издателите. Които са същите примитиви, като собствениците на футболните клубове.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.