Стена-домино пада в Берлин по повод годишнината – видео

Бившият президент на Полша и активист на „Солидарност“ Лех Валенса бутна първото блокче на стена-домино в Берлин, с което беше ознаменувана годишнината от падането на Стената между Източната и Западната зона на града вечерта на 9 ноември 1989 г.

Постепенно рухнаха хиляди парчета от стиропор, издигнати на мястото на истинската стена.

Вятърът на промяната  задуха в началото на 1989 г. именно от Полша, поради което честта да бутне първото блокче беше оказана на Валенса.

Лидери от 27-те страни членки на Европейския съюз и от основните съюзнически сили през Втората световна война пристигнаха в Берлин, за да участват в отбелязването на драматичните събития от 9 ноември 1989 г., заедно с активисти за граждански права и държавници, помогнали за събарянето на Берлинската стена и на комунизма в Европа.

Свят
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.