Бойко се оля със свалянето на Първанов…

Едно мисли, друго говори, трето и четвърто прави… – такъв коментар за Бойко Борисов беше написал в Интернет неизвестен читател под новината, че той се оттегля от думите си да свалят президента Първанов. Защо се извъртя така премиерът? Вече никой не се пита, изглежда това му е стил.

Ден по-рано Борисов каза, че ГЕРБ ще подкрепи „Атака” и ДСБ за свалянето на президента. Дори беше много агресивен и войнствен – президентът го нападал и т. н.

В e-vestnik сме изписали толкова много за глупостите на президента Първанов, че сега ни е неудобно да го защитаваме… Но в интерес на истината няма никакво основание по конституция трите партии да искат т. нар. – импийчмънт – процедура за освобождаване на Първанов.

Първанов отказа да освободи двама посланици, както иска правителството, защото не намира ясни мотиви и доказателства за тяхната вина. По конституция има това право. Както може да откаже да подпише закон – право на вето. И Първанов е налагал такова вето неведнъж, още при предишните правителства. Каква тук драма?

Правителството може да внесе втори път за подпис същото предложение и ако тогава президентът откаже, може да се задейства някаква процедура, стига да е по важен въпрос. Но тук правителството не внася предложението пак, не дава мотиви, ами премиерът направо иска да сваля президента. Селска работа. Като че ли държавата е война между кръчмата в Банкя и кръчмата в с. Сирищник, Пернишко. Ако не ми се извиниш, че те уволним – това бяха по смисъл думите на Борисов от Брюксел.

Но май най-засегнат е той от изявлението на Първанов, че нищо не се прави с босовете на организираната престъпност, а преследват бившия премиер за една папка. Това, изглежда, е истинският повод за гнева на Борисов. И той изсипа цяла тирада за тройната коалиция, чийто архитект бил Първанов и т. н. Хубаво. Ама сега държавата има други големи проблеми – финансови, бюджетни, престъпност, корупция, закъснения за куп процедури, дето щяха да почват още през септември…

Вместо това премиерът като фатмак от казармата търси в каква изцепка да хване предишния премиер и да го натопи. И намери – липсвали едни доклади на ДАНС. Ами защо Станишев да ги прибира, като има ксерокс и може да си извади копия? За такава простотия ли се е хванал да го работи по устав Борисов?

Май много бързо взе да става смешен тоя премиер. Ако продължава така нищо чудно да свърши като предишния.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.