Кой спечели джакпота? Пари за изборите ли събираха?

Тотализаторът съобщи ,че двама са спечелили джакпота в неделя и ще си разделят по 1 734 618.77 лева. И отново тайна кои са те. Единият фиш бил обикновен за 3,40 лв., а другият комбинация за 34,80 лв.

Не това е важното – защо крият кой печели? Обясненията, че така предпазват печелившия от крадци, разбойници и др. са несъстоятелни. В България има много хора с повече пари от 1-2 милиона. И никой не ги крие. В много страни по света, като в САЩ например, печелившият в тото или лотария не може да си вземе печалбата, ако не се появи публично.

Тук е тъмна Индия. Години наред от комунизма насам никой не знае кой прибира печалбата от тотото. И никой не знае дали няма далавера. И в тази ситуация неотдавна в два поредни тиража бяха изтеглени едни и същи числа – шанс едно на 5-6 милиона или едно на 22 милиона – специалистите не са единодушни по въпроса. Тоест – практически е невъзможно да се случи. Но тук от тотото невъзмутимо казаха, че няма нищо съмнително, направили проверка, всичко било наред. И купонът продължава, а тотоманиаци си шушукат – абе, то нали имаше избори, затова беше тоя джакпот – да пускат баламите повече фишове.

Това се говори сред хората, а от тотализатора и държавата – мълчание. Никой досега не е обяснил задоволително как се прави тотото и как и на кого се изплащат печалбите. Но наивници още има и се хващат на въдицата – само в София за последния тираж са пуснати над 300 хиляди фиша.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.