Нови секс разобличения дебнат Берлускони

Силвио Берлускони. Снимка: флоутв

Скандалите около личния живот на италианския премиер Силвио Берлускони са на път да се задълбочат, след като бъдат публикувани мемоарите на куртизанката Патриция Д’Адарио, която твърди, че е участвала в разкрепостените партита, организирани от премиера, пишат британските вестници „Таймс“ и „Гардиън“.

Откъси от книгата „Забавлявайте се, господин премиер“ бяха публикувани вчера в левичарския вестник „Фато Куотидиано“. В тях 42-годишната Д’Адарио разказва как е прекарала нощта на президентските избори в САЩ в компанията на Берлускони. Впоследствие тя предостави пред магистратите в Бари аудио и видеозаписи от въпросната нощ.

След тази своя постъпка Д’Адарио станала обект на серия от нападения и заплахи. Тя получила анонимни обаждания, които също записала и в които била наричана „кучка“ и „курва“. Мъжът, който й се обадил, заплашил, че ще й изпочупи кокалите и ще изнасили дъщеря й. Майка й била ударена с юмрук в лицето от непознат мъж с думите: „Това да е за урок на тази курва, дъщеря ти“.

При друг инцидент четирима мъже, облечени като полицаи, опитали да разбият вратата на Д’Адарио. Пети мъж, който се представил за бивш полицай, предложил да я защити, но впоследствие ограбил апартамента й и се опитал да я изнасили. Тя осъзнала, че животът й е в опасност, когато непозната кола се опитала да изхвърли нейния автомобил от пътя недалеч от Бари. Д’Адарио загубила управление и колата й се завъртяла. Като по чудо тя останала на пътя и не била ударена.

Компаньонката се кандидатира за градски съветник в местните избори с подкрепата на десноцентристките сили, но й беше забранена предизборна среща с Берлускони. Тя твърди, че по време на предизборната кампания от апартамента й били откраднати компютър, дневници и бельо, но изключително скъпият й плазмен телевизор бил непокътнат. „Работата беше свършена професионално“, коментира Д’Адарио.

През изминалата година елитната компаньонка посетила частното жилище на Берлускони в Рим два пъти. В единия от случаите на партито на премиера присъствали две лесбийки. Те се чувствали като у дома си, разказва Д’Адарио. „Целуваха се, галеха се и се държаха много фамилиарно с премиера“.

Този детайл от секс-скандалите около Берлускони може да има допълнително политическо отражение, тъй като много консервативни италианци, склони да простят и дори да подкрепят хетеросексуалния разврат, може да възнегодуват срещу хомосексуалните отношения в обкръжението на премиера, коментира „Гардиън“.

В книгата, която написала с помощта на известен италиански журналист, Д’Адарио твърди, че двете жени били на около 20 години. По някое време на гостите бил пуснат документален филм, включващ момент, в който звучал химнът на партията на премиера, чието заглавие се превежда приблизително като „Слава Богу, че го има Силвио“. „Всички в стаята запяха и махаха с ръце като на концерт. Гледах ги с любопитство и първата ми мисъл беше, че се намирам в харем. Като компаньонка смятам, че съм видяла доста неща, но това беше ново за мен – 20 жени за един мъж“, пише Д’Адарио.

Публикацията на Д’Адарио ще насочи общественото внимание отново към скандалите около Берлускони, след като за известно време то беше изместено към друг секс-скандал с участието на бившия губернатор на областта Лацио, Пиеро Марацо, пише „Гардиън“. Губернаторът подаде оставка, след като беше заснет да взима наркотици и да прави секс с транссексуален бразилец. Миналата седмица транссексуалният партньор на Марацо, наричащ се Бренда, загина при пожар в апартамента си в Рим. Следствието третира случая като убийство.

По БTA

Свят
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.