Италиански жребци: сексуалните апетити на Мусолини и Берлускони

„Италиански жребец“ е порнофилм с участието на младия Силвестър Сталоун.

Бенито Мусолини и Силвио Берлускони, най-харизматичните лидери на Италия през последния век, имат повече общи неща, отколкото сме си мислели. И двамата се издигат като дейни водачи, когато демокрацията в Италия преживява трудни времена. И двамата се радват на широка популярност, равносилна почти на боготворене, която трае с години и изглежда имунизирана срещу скандали. И двамата имат типичната физика на хора от село, набити и здрави.

А се оказва, че и двамата имат огромни сексуални апетити. Точно колко огромни, стана ясно тази седмица след публикуването на спомените на проститутката Патриция д’Адарио, която твърди, че прекарала две нощи с Берлускони миналата година, и на личните дневници на най-дългогодишната любовница на Мусолини – Клара Петачи. Дневниците на Петачи, застреляна с бившия диктатор, докато бягат към Швейцария в края на войната, бяха публикувани, след като изтече 70-годишният срок за секретност на държавните документи.

Оказва се, че и Мусолини, и Берлускони са искали секс в промишлени количества. Дори Патриция д’Адарио, имаща зад гърба си дългогодишен опит като компаньонка, била изумена от броя жени, които Кавалерът (както наричат Берлускони в Италия) желаел да има на разположение. „Министър-председателят има нужда да бъде прегръщан“, пише тя в „Забавлявайте се, министър-председателю“. „Мислех, че като компаньонка съм виждала доста неща, но не съм виждала 20 жени за един мъж… Обикновено в една оргия мъжете и жените са горе-долу поравно, иначе хората се смущават. Но тук другите мъже нямаха думата. Имаше само един мъж с правото да прави секс и това беше министър-председателят“, заявява тя.

Мусолини бил от същата категория. Той казал на ревнивата си любовница Клара, която разстроена се оплаквала, когато той се връщал към някоя стара любов, че не може да си представи да спи само с една жена. „Имаше период, в който имах 14 жени и всяка вечер вземах по три-четири, една след друга… това ти дава представа за моята сексуалност“, споделил Мусолини. Никълъс Фаръл, автор на биографията на Дучето, пресметнал, че Мусолини е е имал поне 5000 жени през живота си. „Икономът на Мусолини разкрил, че той постоянно имал сексуални контакти с жени, дори без знанието на Клара Петачи“, каза Фаръл вчера.

Подобно на Мусолини, Берлускони явно има невероятна енергия. Въпреки възрастта си (74 години) и проблемите с рака на простатата той беше неизтощим, твърди Д’Адарио. Все пак той не успял да я задоволи. В спомените си тя разказва за нощта, която прекарали заедно във вилата му в Рим: „След първия акт, при който той беше напълно задоволен, започнахме отново… Той въобще не изглеждаше дори леко уморен… Никога не съм виждала такава страст за секс с жена… Бях искрена, когато той ме попита дали съм била удовлетворена… Не ми се стори, че е редно да лъжа. Той очевидно прие това като предизвикателство и започна отново… После правихме още секс… Той се смъква до интимните ми части и дълго време стои там, така че мислех да не би да е заспал. Но не, разбира се, че не. Той започва отново с повече енергия от преди.“ Продължил така до осем сутринта.

Единствената отчетлива разлика между сексуалното поведение на двамата мъже е вниманието след това. Въпреки разочарованието си от Берлускони, който по думите й не изпълнил обещанието си да й помогне за решаването на имотен проблем – и това била причината тя да направи връзката им публично достояние, Д’Адарио признава, че министър-председателят бил съвършен джентълмен на сутринта. „Кафе или чай?“, попитал той. Подхвърлил и възможността за друга среща – „Следващия път ще имаме нужда от други жени“, решил той. А на раздяла й подарил „костенурка, обсипана със скъпоценни камъни. Трябваше да призная, че беше чудесна“. За разлика от него, Мусолини бил доста по-груб. Според дневниците на Петачи той правел секс навсякъде, където му хрумнело – на килима или до някоя стена – и завършвал безцеремонно, без „кафе, ликьор или дори парче сладкиш“.

Коя е причината, поради която Италия произвежда такива лидери, докато навсякъде другаде сексуалните похождения вероятно биха изтласкали даден политик в периферията (помислете за Джон Профумо или Алън Кларк) или биха провалили нечия звездна кариера, както за малко не се случи с Бил Клинтън заради връзката му с Моника Люински. „Сексът се използва като израз на сила“, каза преподавателят по италианска политика в Американския университет в Рим Джеймс Уолстън. „Винаги е било така, още от зората на човечеството, същото е и в животинското царство“, заяви той. Според него единствената причина, поради която в Италия това е „по-открояващо се и по-приемливо“, е, че италианските медии имат да наваксват, докато настигнат колегите си в Северна Европа и САЩ.

„И Лойд Джордж, и Кенеди са имали много любовници, но по онова време хората в Лондон и САЩ не са знаели за тези неща… Що се отнася до осведомеността на обществото, до април 2009 г. италианските политици нямаха любовници: за това не се говореше преди Вероника Ларио да го превърне във важен въпрос, като подаде молба за развод. Дотогава в медиите цареше убеждението, че това е забранена тема. Някои политици имаха любовници, други бяха гейове, но никой не бе чувал за това“, каза Уолстън.

А когато Ларио пусна бомбата, тя го направи внимателно, заяви той. „Ако тя се беше оплакала от Патриция д’Адарио, вероятно никой не би обърнал голямо внимание. Това стана голям въпрос, защото тя се оплака, че Берлускони има връзки с малолетни и избира манекенки като кандидати за изборите“, каза той. А след като веднъж стената се пропука, медийните табута доста бързо бяха забравени. Преди две години и половина почти не се вдигна шум, когато съветник на тогавашния министър-председател Романо Проди беше хванат в компанията на проститутки в Рим и той запази поста си. Но миналия месец водещ левоцентристки политик попадна в центъра на медиен скандал и беше принуден да подаде оставка, след като се разкри, че имал връзки с транссексуални проститутки.

Но биографът на Мусолини Никълъс Фаръл смята, че в дивите безразборни сексуални контакти на Мусолини и Берлускони няма нищо общовалидно. То по-скоро отразява културата на сексуална ненаситност, на която са продукт и двамата. „Италианските мъже са такива. Ако погледате италианска телевизия, ще видите съвсем ясно какво харесват мъжете, а италианките са готови да се съобразяват с това – полуголите момичета, които танцуват на бюрото в развлекателни предавания от типа на Have I Got News For You. Представете си какво биха казали за това Иън Хислоп и Пол Мъртън. Не може да обвинявате за това Берлускони – това е, което иска публиката“, заяви той.

„И Мусолини, и Берлускони са харизматични лидери, и двамата са доста популярни. Въпросът опира до италианците, защо става така, че те издигат такива личности, защо такива хора получават такава обществена подкрепа? Истината е, че италианците обичат силни и харизматични лидери“, продължи той. А според него сексуалната харизма и успехът в политиката вървят успоредно. „Мусолини и Берлускони са постигнали много повече от Джулио Андреоти, да речем, или Романо Проди. А лишеният от блясък сексуален живот на тези мъже има връзка със слабото им представяне като политици“, каза той.

По БТА

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.