6000 български бандити имало по затворите в Европа. Добре че поне там ги осъждат…

В Европа имало 6000 български затворници, стана ясно тихомълком, от една конференция на юристи в София.
В европейските страни българските джебчийки, автокрадци, сводници и т. н. разбойници просто ги хващат и осъждат бързо.

Докато българските полиция и съд нито ги хващат, нито ги съдят бързо. Тук джебчии и джебчийки шетат необезпокоявано по Витошка, полицията не си мърда пръста, никой не ги докарва до съда. Същото е с крадците на коли, сводниците, наркодилърите, и, разбира се, с едрите босове.

Затова присъединяването на България към ЕС е голям шанс. Така българските бандити плъзнаха из Европа и там започнаха да ги вкарват в затвора.

Проблемът обаче е, че съгласно правилата на ЕС, те трябва да излежават присъдите в родните си страни. Което ще рече у нас да дойдат 6000 пандизчии. Няма къде да ги съберат българските затвори, ще трябва да се строят нови. Пък и затворените българи в Европа едва ли ще се зарадват, че се връщат в родината – съвсем друго е в европейски затвор. Като курорт е, в сравнение с българския.

Има стотици примери с българи в Западна Европа, в съда да ги изправят пред избор – или екстрадиция от страната, или затвор. И българите избират затвора, за да останат там, вместо да се върнат тук с черен печат и без право да влизат в страната. Такива случаи има в Швейцария, Франция, Швеция…

Вече има и виц: „Стоят двама мъже в кафене в Казанлък и по радиото съобщават, че техен съгражданин е заловен и осъден в Испания за притежаване на незаконно оръжие. Коментарът на двамата е: „Да си беше стоял тук, никой нямаше да го хване, а още по-малко да го осъди“.

Може да е смешно, но от такива вицове и от заплахата Европа да екстрадира 6000 български затворници у нас никой не се трогва. Съдии и прокурори са все така самодоволни и безгрижни, все едно че нямат вина за българския резил с престъпността.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.