Как ДАНС обърка игричката „Тетрис“ с баня

Прочутата разработка “Галерия” е забележителен документ за тъпотата на ченгетата в България.

Както е известно, тя беше направена по времето на предишното правителство, за да подслушва журналисти около в. “Уикенд”, като основният повод беше публикацията в този вестник за любовни афери на президента Първанов. В e-vestnik тогава пуснахме специална публикация за случая и обяснихме, че ДАНС се опитва да потуши скандала (виж тук), без да знаем, че има такава разработка. Но и не сме се съмнявали, че има.

Неотдавна в e-vestnik успяхме да научим за съдържанието на някои от стенограмите на подслушани разговори на “обектите”. Един от тях обича да чете e-vestnik и особено да си играе на играта “Тетрис”, която е на началната страница на вестника (виж на началната страница горе вдясно до “времето”). И тази игричка издава едни бълбукащи звуци, докато подслушваният “обект” говори по телефона. Често му се случва, и досега.

Това е направило впечатление на незнайния храбър агент на ДАНС, защото той е вписал на няколко места в стенограмите от подслушването – “обектът разговаря в баня”.

Трябва наистина да си агент на ДАНС, за да вземеш звуците от играта “Тетрис” за баня. На нормален човек не би му хрумнало.

Тия дни ДАНС върна на работа като свой зам.-шеф Иван Драшков. Това е човекът-автор на един невероятен параноичен доклад, за който се вдигна патардия (виж го тук). В медиите го наричаха гнусен, клюкарски и т. н. Но, по-важното е, че това е малоумно съчинение, което поставя диагноза на прехвалените експерти от ДАНС.

Ами такива са ни ченгетата – необразовани мутанти от комунизма. Същият Драшков е олицетворение на това – синът му кредитен милионер, собственик на комплекс със 160 апартамента. А бащата е със сталинистки уклони – Драшков възпрепятства преди 3 години член на Комисията по досиетата да стане 78-годишният анархист Георги Константинов, защото бил терорист – преди 50 години е взривил бюста на Сталин в Борисовата градина. Братът на Драшков пък продаде за милиони имот в София, който е откраднат от общината с фалшив подпис и досега истината кой какво е правил се покрива. Но иначе храбрите агенти пишат, ли пишат стенограми от разговори на журналисти – и в момента, по нови разработки.

И в главите им бълбука, ли бълбука…

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.