Какво да очакваме от 2010 г.? + Астрологична прогноза за 12-те зодии

Астроложката Бистра Копанарова, която от Нова година ще води дневен хороскоп по Телевизия 7. Снимка: личен архив

Прогнозата за 2010 г. по-долу е направена от астроложката Бистра Копанарова, която от Нова година ще води всекидневна рубрика по „Телевизия 7“.

Годината предполага да дадеш шанс и на другите

2010 г. стартира с пълнолуние. Както новолунието провокира ново начало, така пълнолунието изисква довършване на започнатото. Цялата година ще бъде „довършителни работи”, ще се „дооправя”, ще се изчистват натрупани проблеми. Планетите през 2010 провокират да се довърши започнатото, да се изясняват отношения, да се приключат начинанията, да се пречистват и осмислят. Приближаването на Венера към слънцето в началото на Новата година дава акцент към отношенията – трябва да им се обърне по-голямо внимание и да се стремим те да бъдат максимално истински, откровени.
Ретроградността на Меркурий (връща назад) през 2010 г. изисква повишено внимание при работа с документи, договори, сделки, институции, защото има предпоставки за допускане на грешки. Добре е да се внимава и при шофиране, защото влиянието на Меркурий през годината ще създава условия за грешки.

Годината предполага хората да се отърсят от закостенели представи, стари навици, стереотипи, да се опитат да си освободят мисълта и съзнанието да се отворят към нови начини на поведение, които задължително трябва да бъдат свързани с добродетели като смелост, вяра, любов.

Тази година Юпитер е силен и подтиква към разширяване на съзнанието, дава шансове в различни сфери. За да бъдат реализирани възможностите обаче, най-важното е, че трябва да се дават шансове и на другите, не само на себе си. Юпитер е в Риби и това означава – дай шанс на другите.

Годината също така изисква от хората да се научат да бъдат по-морални. Става въпрос за съвестта им, това означава преосмисляне на основни приоритети и ценности, да има самокритичност. През годината, за да не изпадат в депресии, хората трябва да се обърнат към своите представи и да се опитат да ги надградят и ако е необходимо да ги променят.

2010 е година на изпитания и те са за добро. Но хората трябва малко да се мобилизират, да се концентрират и да се замислят.

Овен
21 март – 19 април

Две са най-актуалните теми за овните през 2010 г. – отношения и репутация в обществото. От една страна е възможно подновяването на стари връзки и партньорства, от друга е възможно да заемат съвсем различна длъжност от тази, която са имали досега, да се преориентират в друга сфера. За някои от тях това може да бъде край на една професия и начало на друга, съвсем различна. Нужно е тотално преосмисляне и пречистване на представата им за своето място, позиция, професия, цел на работата. Много е ценно за тях да се огледат и да видят хората около себе си. Повишено внимание при административна работа и с институции, защото има повишен риск за грешки.
Годината е много подходяща за промени и преустройства в дома, с цел да стане по-уютен и хармоничен – има такива предпоставки.

Телец
20 април – 20 май

Има сериозно раздвижване при телците през 2010 г. по един доста нехарактерен за тях начин. Раздвижването е в техните възгледи и философските им представи. Също така ще има активизация по отношение на връзки или работа с чужденци или с чужбина. Възможно е доста от тях да пътуват зад граница. Имат огромно желание да се веселят и да флиртуват, но 2010 г. не им го позволява по най-добрия начин, тъй като дори без да искат ще се отнасят твърде сериозно към всеки един флирт и авантюра. За някои от тях има повишена възможност за промяна в семейството чрез появата на нов член – зачеване, раждане на дете, внуче.
В отношенията с близки и роднини са възможни търкания, дребни караници, недоразумения, които ще бъдат разрешени. Доста добро и нормално развитие на финансовите им дела, ще имат придобивки. Но трябва да се отнасят с внимание към тази сфера, да не изтекат отнякъде пари.

Близнаци

21 май – 20 юни

Много пътувания в страната и в чужбина – и за работа, и за удоволствие. Възможно е някои близнаци да получат наследство, може да е имущество, може да са пари от собственост, от застраховки, от права. Изненадващи промени в дома – ремонти, които не са планирани. Възможна е промяна на позицията, статутът в обществото, заемана длъжност. Планираната от тях работа е възможно да се забави, но това не е проблем, просто е необходимо търпения и нещата ще се случат в най-подходящия момент. Да го очакват спокойно и без притеснения. Да очакват и финансови придобивки, но ще има колебания през годината – на моменти ще има доста, но ще има и паузи. Затова трябва доста добре да планират разходите си. Възможни са противоречия с братя и сестри или близко обкръжение, или някаква не особено приятна вест, която обаче няма да остави съдбоносен отпечатък.

Рак
21 юни – 22 юли

Годината е изпълнена с емоции за раците. Ще има и напрежение, затова е добре да си пазят нервите, за да нямат проблеми с чувствителните си стомаси. 2010 ще ги тласка към стремеж за самостоятелност, особено що се отнася до приходите. Възможни са придобивки от материален характер. Важно е да си пазят нервите, много са емоционални, чувствителни и много преживяват. Поради това, ако една материална придобивка им струва да си скъсат нервите, дали ще си заслужава? Да се опитат да бъдат спокойни. В дома е възможно напрежение и трудности с партньора, но ще намерят начин да овладеят ситуацията, поради доброто усещане за другия. За някои от тях това може да бъде смяна или нов партньор, а може да означава сватба или годеж. Финансовото напрежение, когато го има, може да бъде разрешено с неочаквани предложения от чужбина. Изобщо по тази линия – с чужбина – годината ще е успешна за раците.

Лъв
23 юли – 22 август

За лъва годината е свързана със семейството и с радости в него. Но също и с някои ограничения. Лъвовете трябва да се пазят от това да се опитват да властват в средата си, защото ще предизвикат конфликти. През годината трябва да възпират властното си отношение. Годината предразполага за тях към връщане към стари приятелства и отношения, ще срещнат хора, които не са виждали отдавна.
Добре е сериозно да планират кратките си пътувания и срещите, защото ще се получат недоразумения и гафове. Необходима е отговорност. Да не се хвърлят в необмислени пътувания зад граница, защото е възможно да загубят спокойствието си. Ще имат трудност с партньора, поради желание за властване. Радостите им в обществен план е възможно да бъдат донесени от по-млади членове на семейството.

Дева
23 август – 22 септември

През 2010 са характерни промени и за девата. Година за довършване на отдавна започнати неща, връщане към стари връзки и отношения, възможно е да са свързани с деца и с възрастни хора. Задачите на девите през годината е първи да простят – това е то ключово значение за тях, защото е част от пречистващия процес, който е активен при девата. Финансово не е лека година, парите отиват за деца и любими хора.
Трябва да се планират добре финансите и да не се провят необмислени разходи. Тази година ще работят много – нещо, което те умеят, така или иначе – но трябва да си пазят здравето и да не си разпиляват енергията.
Възможно е да се променят коренно представите им за партньорства, а за някои от тях да срещнат съвсем различен тип човек от досегашния си партньор. През 2010 ще имат приятели, които да ги подкрепят емоционално и да ги изслушват, когато искат да споделят за връзките си, преживяванията си. За тези, които ще учат – добър старт. Добър нов бизнес, добро начало в професионален план. Новите им начинания ще бъдат изненадващи.

Везни
23 септември – 22 октомври

Изключително голяма активност на везните през 2010 г., особено в сферата, в която по принцип са силни – партньорствата и връзките – лични, обществени, професионални. Ще искат да ги узаконяват. За едни това може да бъде брак, годеж, за други – стартиране на бизнес със съдружник. Промени в дома – възможно е да се нанесат в ново жилище или да купят. Силна година откъм имотни придобивки – по линия на партньора или роднините. Възможна изненада на работното място – нови колеги, нов отдел, цялостно различна работа. Може да се оттеглят от работа или да стартират нов бизнес, или нов пост. Много е важно да си пазят здравето, да се държат спокойни, да не се нервират и вълнуват прекалено много.

Скорпион
23 октомври – 21 ноември

Активност по отношение на любовния живот, запознанства, както и ангажименти, свързани с деца (тези, които имат). Неизбежна е промяната в ценностната им система и приоритетите, но градивна. Годината не е добра за теглене на кредит или взимане на заеми. Да обърнат внимание на здравето си, да се хранят по-балансирано и да не прекаляват с тежки храни и напитки. Възможност за наследство, но за тези, за които това е актуална тема – ще се случи трудно, има борби и разногласия за съответната придобивка. Важна тема през годината са и приятелите. Една част от тях ще отпаднат. Но тези, които останат, ще са верни и истински приятели. За тези, които се занимават със спорт, шоубизнес, изкуство е възможно да намерят своите меценати през 2010 г. По-вероятно е това да са чужденци.

Стрелец
22 ноември – 21 декември

През 2010 на преден план за стрелците излизат отношенията с близките хора, любимите и децата. Ако има трудности, те са за да бъдат преодолени и отношенията да минат на друго ниво. Ще има доста промени и драматични обрати при стрелеца, от една страна загуба и от друга – нови приятелства и партньорства. Някои от стрелците ще пътуват в чужбина, други ще започнат курсове или други образователни програми. Успехи при работа, свързана с медии, комуникации, езици, транспорт и логистика. Нехарактерно за стрелеца през годината ще бъде това, че ще има отсяване на приятелите и ще останат най-близките. Ще има промяна в приоритетите от разходно-приходен характер. Ще започнат да ги вълнуват различни теми и съответно ще насочат финансите си в други сфери. Успехи по отношение на рабата с чужбина и чужденци. Трябва да имат повишено внимание към грешки при подписване на договори и важни документи.

Козирог
22 декември – 19 януари

Драматична година за Козирога, изпълнена с емоции, случки и обрати. Тази година Плутон изисква много задълбочено преосмисляне на ценности и представи от фундаментален характер, на основни позиции в живота.
Възможно е да правят основен ремонт, да купуват или продават имот, да получат наследство, партньорът им да им купи или да наследи имот. Възможно е промяна в семейното им положение – едни хора да излязат от живота им, други да дойдат. Ще имат внезапни и кратки пътувания. Ще имат изненадващи срещи с близки хора. Да внимават със средствата при отношенията с партньори. Много е важно да бъдат искрени, каквото и да им струва това в отношенията с партньора им, за да премахнат напреженията. За някои козирози е възможно да имат трудности при отношения с началници или висшестоящи.

Водолей
20 януари – 18 февруари

Годината за водолея е свързана със семейството, според индивидуалния хороскоп е възможно това да бъде ново семейство, брак, нови хора в семейството. Да внимават с пръскането на пари, защото са предразположени към харчене. Очаква ги доста работа, възможно е и в чужбина. Прекаляването с храна и работа е възможно да има неблагоприятни последствия за здравето им. Приятели и близки хора могат да помогнат за получаване на желана работа от тях. Да внимават с какъв бизнес се занимават, да не им пострада репутацията. Ще имат промени в материален план, могат да получат пари от наследство или да продадат имот. Има благоприятни възможности в работата, където ще се чувстват добре. Ако партньорът им ги провокира към конфликт, да заемат обективна позиция и да се опитат да го разрешат спокойно.

Риби
19 февруари – 20 март

Големи промени с рибите през 2010 – обрати в поведението им, с които ще изненадат и себе си, и хората около себе си. Ще се чувстват по-освободени да се изразяват, възможно е да се държат крайно на моменти. В работата е необходимо да проявяват упоритост, но да не прекаляват, за да не пострада здравето им. Година за нови приятели и партньори. Повишено внимание към разходите, да планират добре кредити и сметки, за да не бъдат неприятно изненадани през годината. Промяна на приятелския кръг, както и на посоката, ще имат нови перспективи, различни от досегашните. За тези от тях, за които е актуално – може да им се родят деца, и в последствие да променят семейното си положение. При подписване на договори и работа с институции да има внимание, добре е да се консултират с адвокати и професионалисти в съответната сфера. Внимание при шофиране и на път.

Б. р. – По астрономическите данни датите за родени от – до в различните зодии варират всяка година. За някои зодии се местят с 1-2 дни всяка година, за други остават непроменени.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.