Възглавница с алое? Да, спи се по-добре

Лечебните свойства на на Алоето са известни от хиляди години. Екстракт от растението се съдържа в различни фармацевтични и козметични препарати, които се използват срещу разнообразни кожни оплаквания. В последно време все по- популярно става друго неизползвано до момента приложение на билката- възглавници с Алое вера. Колкото и да учудващо, те гарантират дълбок сън и релаксация на целия организъм.

Всеки знае, че пълноценният сън е основно условие за здравословен живот. Добрият сън не е само „една бръчка по- малко”, а много често ни спасява от тежки заболявания. Нарушението му може да доведе до сериозни здравословни проблеми, тъй като се възпрепятства естествения процес на възстановяване на организма. Първоначалната бърза умора, апатия или раздразнение, могат да се задълбочат и да се превърнат в постоянна депресия. Важно е да сте отпочинали, а затова е важно добре да подберете възглавницата си. На първо място тя трябва да e толкова висока и с такава форма, че да държи врата на нивото на гръбнака, за да не бъдат притискани съдове и нерви в областта на шията и главата. Това ще намали риска от болки във врата или ошипяване с напредване на възрастта. Докато спим, възглавницата е в контакт с лицето ни и затова другият много важен критерий за избора е тя да бъде от естествени „дишащи” материали, които запазват телесната температура и осигуряват комфорт четири сезона.
Възглавниците, импрегнирани с Алое вера, осигуряват изключителна мекота и проветривост, отлично абсорбират влагата и регулират телесната температурата. В контакт с кожата на лицето ни, те дори могат да помогнат при кожни проблеми, тъй като са известни антисептичните свойства на Алоето. Но най-важното е, че тези възглавници ще ви осигурят спокоен и дълбок сън. Те все още могат да се намерят в магазини Кауфланд, като промоционалната цена важи само до 15 януари.

Бъдете „добре придружени” в леглото от възглавниците с импрегнирано Алое вера. Така ще се наслаждавате на пълноценен сън през нощта и ще си гарантирате добро настроение и повече усмивки през деня.

Здраве, Наука & Tex
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.