По твърдоглавие Борисов надминава Виденов и Костов

Случаят Желева изкара премиера Борисов от равновесие. Така сърдит не се е показвал, откак беше кмет на София и правителството на Станишев реши да почисти София вместо него.

Ако проследим думите му, с кандидатурата на Румяна Желева няма никакъв проблем, целият скандал е резултат на подривни действия на БСП и НДСВ. „Много добре скалъпен сценарий, много добър капан… перфектен удар на БСП срещу нас”, заяви той пред бТВ.

Докато Борисов обяснява така нещата, заключенията на комисиите, изслушали Желева са, че тя „показа липса на яснота, беше неспособна да отговори подробно на въпросите и не изглеждаше добре подготвена“. За българската външна министърка в заключенията е казано още, че е нямала конкретни идеи за Афганистан, Конго, Судан и Газа, както и „че изглежда не знае географски къде се намират някои конфликтни зони“.

На въпрос дали смята, че е допуснал кадрова грешка, премиерът Борисов каза: „Мисля, че не съм“.
Това твърдоглавие не напомня ли нещо? Например високомерието на Виденов като премиер? Високомерието на Костов? И те като Борисов се ежеха и твърдо си държаха на някои министри, които се дискредитираха постоянно.

Ето още от заключенията на комисиите за Желева: „Тя заяви, че няма какво да крие, но отказа да отговори на конкретни въпроси за фирмите, в които е участвала и за датите, когато е прекратила участието си в тях.“
По този въпрос премиерът Борисов каза така: „От времето, в което тя е при мен, не съм забелязал да има конфликт на интереси в нещо. На хартия не знам, поне от нея знам, че няма конфликт на интереси. Аз не съм проверявал.“

Да, ама в европарламента проверяват.

На фона на цялата тази трагикомедия най-затрогващ беше кметът на Нова Загора от ГЕРБ. Той се изказа вчера пред медиите, че изпратил чисто свидетелство за съдимост на Румяна Желева в Брюксел, по нейна лична молба. Кметът на родния град на Желева, като на тъпан малката пръчка, повтаря след лидера си Борисов, че всичко е балкански комплот на БСП и НДСВ.

Все пак Борисов без да иска се изпусна – „Има много по-трагични еврокомисари, но техните държави и евродепутати не създават такива проблеми.” Ако се преведат тия думи, Желева е трагична, ама защо така тия от опозицията…

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.